13 ülkeden 19 öğrenci Türkçe ve Türk kültürüyle buluştu - Karabük Haber Postası
13 ulkeden 19 ogrenci turkce ve turk kulturuyle bulustu cUcQWNmy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
0
0

13 ülkeden 19 öğrenci Türkçe ve Türk kültürüyle buluştu

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen yaz okulu kapılarını açtı.

7-26 Temmuz 2025 tarihleri ortasında açık olacak olan yaz okulu, farklı kültürlerden gelen öğrencilere Türk lisanını ve kültürünü yakından tanıma fırsatı sunuyor. TÖMER binasında yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, akademik ve idari işçi ile öğrenciler katıldı. Bu yılki programa, 13 farklı ülkeden 19 öğrenci başvurdu. İştirakçiler, üniversite bünyesinde yürütülecek olan dersler ve kültürel etkinlikler aracılığıyla hem Türkçe öğrenecek hem de Türkiye’nin güçlü kültürel mirasını deneyimleme imkânı bulacak. Program mühletince öğrencilere ağırlaştırılmış Türkçe lisan eğitiminin yanı sıra klasik el sanatları atölyeleri, Türk mutfağı tanıtımları ve çeşitli seyahatler sunulacak. Bu etkinliklerle öğrencilerin hem lisan maharetlerini geliştirmeleri hem de Türk kültürünü yaşayarak öğrenmeleri hedefleniyor.

TÖMER kültürel etkileşim ve dostluk köprüsü kuruyor

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yapmış olduğu konuşmada projenin kıymetine dikkat çekerek, “TÖMER Yaz Okulu projesi, yalnızca lisan öğretimi açısından değil, birebir vakitte kültürel etkileşim ve dostluk köprülerinin kurulması açısından da son derece değerlidir. 13 farklı ülkeden gelen gençleri üniversitemizde ağırlamaktan ve onlara hem Türkçeyi hem de kültürel zenginliğimizi tanıtma fırsatı sunmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Üniversitemiz, Türkçenin milletlerarası seviyede tanıtılmasına katkı sunmaya devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
minikler icin universitede senlik KLWgSXvF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Minikler için üniversitede şenlik

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde küçük çocuklar hem öğrendiler, hem de gönüllerince eğlendiler

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukların sosyal gelişimine katkı sağlamak hedefiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. BARÜ Okul Öncesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, Çocuk Gelişimi Programı, Çocuğun 100 Dili Kulübü ile Çocuk Gelişimi Kulübü iş birliğinde gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde çocuklar hem eğlendi hem öğrendi.

Kutlubey Yerleşkesi İİBF-Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda mini konser ile başlayan programda konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, çocukların bayramını kutladı. Rektör Akkaya, “23 Nisan, dünyada çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayram olma özelliği taşımaktadır. Bu da ülkemizde çocuklara duyulan güvenin ve değerin en önemli göstergesidir. Bugün burada dramadan müziğe sanatın değişik alanlarında çocuklarınız bir dünyayı keşfedecek. Bu vesileyle herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Çocuk şenliğine Bartın’daki çeşitli okullardan katılan yüzlerce öğrenci, eğitici atölye ve etkinliklerle yeni deneyimler kazandı. Yüz boyama, dans gösterileri ve meslek tanıtımı faaliyetleri ile çocuklar doyasıya eğlendi. Şenlik, çocuk konseri ve gölet alanında gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin