blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

1,3 milyon takipçili estetikçi, Samsun’u dünyaya “Türkiye’nin Miami”si olarak anlatıyor

Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, toplumsal medya platformlarında sadece tıbbi içerikler sunmakla kalmıyor, tıpkı vakitte Samsun’u ve Türkiye’yi milletlerarası takipçilerine tanıtarak dikkat çekiyor. 1 milyon 233 bin kişilik bir takipçi kitlesine ulaşan Akbaş, yaptığı paylaşımlarda hasta ve toplum faydasını ön planda tuttuklarını belirtti.
Sosyal medyada Türkiye’deki plastik cerrahlar ortasında en fazla takipçiye sahip isim olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akbaş, "Yüz germe, göğüs ve karın estetiği üzere birçok bahiste hem tecrübelerimi hem de doğal yaşantımı takipçilerimle paylaşıyorum. Bu paylaşımlarla Samsun’u Türkiye’nin Miami’si olarak konumlandırıyor, ülkemizi yurt dışında tanıtıyorum. 1 milyon 233 bin insan, dünyanın her yerinden beni takip ediyor. Paylaşımlarda yaşadığım kenti ön plana çıkartıyorum. Samsun’u Türkiye’nin Miami’si olarak ön plana çıkartıyorum. Beni takip eden beşerler Türkiye’yi de tanımış oluyorlar. Takipçilerimin çok büyük bir kısmı yurt dışından. Türkiye’de gittiğim yerlerden paylaşımlar yapıyorum. Beşerler doğal olan, yapmacık olmayan paylaşımları daha çok benimsiyorlar. Beşerler beni takip etsin diye özel bir strateji asla planlamadım. O gün topluma yararının olacağını düşündüğüm bir olayı paylaşıyorum" dedi.

"Doğal ve yararlı içerik ön planda"
Akbaş, toplumsal medya içeriklerinde özel bir strateji izlemediğini, günlük hayatta toplumun faydasına olacağını düşündüğü içerikleri paylaştığını söz etti. "Paylaşımlarda doğallık değerli. Beşerler yapmacık olmayan içeriklere daha fazla paha veriyor. Hastalarımız da vakit zaman ‘neden paylaşmıyorsunuz?’ diye soruyor. Lakin biz toplum faydası ve etik unsurlar çerçevesinde paylaşımlar yapıyoruz" diye konuştu.

Samsun’un ismini dünyaya taşıyor
Yaptığı her paylaşımda Samsun’u ön plana çıkarmaya ihtimam gösterdiğini söyleyen Prof. Dr. Hayati Akbaş, "Samsun’dan biri olarak bu başarıyı yakalamak ve kentimi tanıtmak benim için büyük bir gurur. Türkiye’nin farklı kentlerinden de paylaşımlar yaparak ülkemizi temsil etmeye çalışıyorum" tabirlerini kullandı.
Akbaş, takipçilerinin büyük çoğunluğunun yurt dışında olduğunu vurgulayarak, estetik cerrahiye dair muteber bilgileri kamuoyuna sunmaya devam edeceğini kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da yapı belgesi izninde son 7 yılın zirvesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) datalarına nazaran 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı dokümanı verildi. Bu sayı, Samsun’da son 7 yılda en çok yapı evrakı verilen devir olarak kayıtlara geçti.
TÜİK, yılın 3. çeyreğinin yapı müsaade istatistiklerini paylaştı. Bilgilere nazaran Samsun’da yapı müsaadelerde 2018’den sonra bu yılın 3. çeyreğinde tavan yaptı. En son 2018’in 3. çeyreğinde 5 bin 110 daireye yapı müsaade dokümanı verilmişti. Bu yıl üçüncü çeyreğine kadar 2 binlerde kalan yapı müsaade dokümanı sayısı birinci sefer 2025’in sondan bir evvelki çeyreğinde 3 binin üzerine çıktı.
Samsun’da yılların üçüncü çeyrekleri dikkate alındığında 2019’da 2 bin 237 daireye, 2020’de 2 bin 440 daireye, 2021’de 2 bin 542 daireye, 2022’de 2 bin 093 daireye, 2023’te 2 bin 212 daireye, 2024’te 2 bin 034 daireye yapı evrakı verildi. Bugün açıklanan bilgiler ışığında ise 2025’in 3. çeyreğinde Samsun’da 3 bin 659 binaya yapı evrakı verildi. 3 bin 659 yapı evrakı ile son 7 yılın da rekoru kırılmış oldu. Ayrıyeten 2025 yılında Samsun’da 1. çeyrekte 2 bin 479 daire ve 2. çeyrekte 3 bin 090 daire olmak üzere toplamda 9 bin 228 daireye yapı evrakı verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin