Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

AKLIN YOLU BİR

Köşe Yazıları Yayın: 04.08.2023 13:05
AKLIN YOLU BİR

CHP’nin ağır toplarından Murat Karayalçın, dün yaptığı açıklamada, “değişim tartışmalarının sürdüğü CHP’de tarafların “evet” demesi durumunda geçici genel başkan olabileceğini” söylemiş.

Bizce, CHP hakkında son günlerde söylenmiş en doğru bir söz bu. Parti içindeki tarafların, açıklamalarıyla, yalpalayan bir gemi görünümü veren CHP’nin rotasını doğru bulabilmesi için, yapılması gereken bir uygulamadır bu.

Biz de buna benzer bir öneriyi 2 Temmuz 2023 tarihinde, Karabük Gündem’de yazdığımız bir yazıda dile getirmiştik.

“Çözüm Nedir” başlığıyla yazdığımız yazıda, partiye bir ağabeyin gerekli olduğunu, bunun için de en doğru ismin Murat Karayalçın olacağına işaret etmişiz.

Murat Karayalçın, dün yaptığı açıklamada,  bizim önerilerimize benzer bir fikir yürütmüş. Bizce, çok doğru yapmış. Murat Karayalçın, seçimlerdeki başarısızlığın nedenlerinden birisinin de, parti örgütünün tam olarak kapasitesini kullanılamadığının olmasını dillendirmiş. Bu saptaması da çok yerindedir ve doğrudur. Çünkü, parti tüm gücünü seçimlerde sahaya sürememiştir. Bunda yerel örgütlerin payı kadar üst yönetimin de kusuru vardır.

Örneğin Karabük ve ilçelerine bakınız. Mevcut yönetimler, kazanmak için her güçten yararlanmak yerine, dışlama, yok sayma siyasetine sarılmışlardır. Bunu Türkiye geneline yaydığınız zaman, başarısızlığın olmasının olağanlığı ortaya çıkar.

Bu partinin gücü bu değildir. Önemli olan, gücü yerinde, zamanında ve akıllıca kullanmaktır. Parti içi meseleleri göz önünde tutarak, izlenen yol, başarısızlığa mahkumdur.

Lafı fazla uzatmayalım ve 2 Temmuz 2023 tarihli Karabük Gündem’deki yazımızı buraya aktaralım.

ÇÖZÜM NEDİR?

Yerel seçim öncesi yaşanan bir kurultay yarışı, umutsuzlukları artırıp, partiyi güçsüz duruma düşürebilir. Hatta ve hatta partinin bölünüp parçalanması gündeme gelebilir.  Kısacası, seçimlere dört ay kala yapılacak seçimli bir kurultay partiyi, yıpratır.

Lider, çok çalışmanın yanında, örgütü de çalıştıran bir kişilik olmalıdır. Parti içinde böyle birileri vardır. Onlardan birini bulup, partiyi yerel seçimlere hazırlamak işin doğrusudur.

Bize göre, partiye ağabeylik yapabileceklerin başında Murat Karayalçın gelmektedir.

Birçok düşüncesine katılmasak bile Murat Karayalçın, partiyi derleyip, toparlayıp, ivme kazandırabilecek bilgiye, birikime, donanıma, deneyime sahiptir.

Sonbaharda yapılacak kurultayda,  Murat Karayalçın, partinin başına getirilip, ortalık sakinleşinceye kadar parti görevi yapmalıdır. O Karayalçın ki, İstanbul İl Başkanlığını bile üstlenmiş ve örgütü derleyip, toparlamıştır.

Bu süreçte, yapılacak bir yarış, kavgaları da beraberinde getireceğinden, kırgınlıkları artıracak ve güç zafiyetine neden olacaktır.

Başka partilerle uzlaşma ortamını sağlayan Kılıçdaroğlu, kendi partisinde de bir uzlaşıya öncülük etmelidir. Tamamen değişecek parti yönetiminin başında Murat Karayalçın adı üzerinde uzlaşmayı sağlamalıdır.

Murat Karayalçın, Türk siyasetinde şaibesi olmayan, yolsuzluğa, arsızlığa bulaşmamış ender kişiliklerden birisidir.

Şu süreçte, CHP için de bir şanstır.

Hatice’ye değil, neticeye bakarsak, CHP’nin her anlamda yenilenmeye gereksinimi vardır. Murat Karayalçın, yapısal anlamda da yenileşmeyi sağlayabilecek birikimdedir. CHP, bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve kaçırmamalıdır.

 


Mesajınızı gönderin

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eski muhtarı öldüren yeni muhtar ve oğlu tutuklandı

Gündem Yayın: 27.07.2024 00:52
İhlas Haber Ajansı

Tokat’ın Madas köyünde aralarında husumet bulunan eski muhtar Mustafa Ceylan’ı öldüren muhtar Dursun ve oğlu Ahmet Bezin, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçtiğimiz gün köy muhtarı Dursun Bezin ile eski muhtar Mustafa Ceylan arasında yaşanan silahlı kavgada, eski muhtar Ceylan hayatını kaybetti. Olay sırasında Mustafa Ceylan’ın kızı Tülin Ceylan da yaralandı. Olayın hemen ardından gözaltına alınan köy muhtarı Dursun Bezin ve kavgaya karışan oğlu Ahmet Bezin, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Bezin ve oğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.