Karabük Postası tarafından
31 Temmuz, 2014 09:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

122 Yıllık Bayram Geleneği Devam Ediyor

KASTAMONU ’nun Bozkurt ilçesinde 122 yıllık Bayram geleneği devam ettiriliyor. İlçede, Belediye ve esnafların katkılarıyla düzenlenen pilav şöleninin başlangıcı 122 yıl öncesine dayanıyor. 1550 kilogram pirinç ve 800 kilogram etten yapılan etli pilav, 141 kazanda pişirilerek 15 bini aşkın kişiye ikram edildiğini belirten Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, “Atalarımız tarafından başlatılan bayram geleneğini her bayramın 3. günü gerçekleştiriyoruz. Hemşehrilerimiz, dostlarımız, kardeşlerimiz de bu şölen için özellikle gurbetten sılaya geliyorlar” dedi. İlçedeki bayram yerinde kurulan turnikelerden vatandaşlara ikram edilen etli pilavların dağıtımı akşam saatlerine kadar sürdü. Bozkurt ilçesindeki Pilav şölenine katılan, AK Parti Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen ve MHP Milletvekili Emin Çınar ve AK Parti Kastamonu İl Başkanı Metin Çelik’in beraber aynı tabaktan etli pilav yemesi vatandaşlar tarafından çatı Bozkurt’ta kuruldu esprisine yol açtı. Her iki milletvekili de kedin adaylarını savunurken birlik beraberlik için aynı tabaktan pilav yedilerini belirttiler.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ağustos, 2025 04:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum polisinden “Huzur” uygulaması: Cezalar yağdı

Çorum’da polis takımlarınca gerçekleştirilen "huzur" uygulamasında, kural ihlali yaptığı tespit edilen 103 araca toplam 616 bin lira idari para cezası uygulandı.
Çorum Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Şubesi grupları, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla kent merkezinde geniş çaplı bir kontrol gerçekleştirdi. 35 farklı noktada, 82 grup ve 305 işçinin iştirakiyle düzenlenen uygulamada, 3 bin 35 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Bin 77 araçta yapılan denetimlerde, emniyet kemeri başta olmak üzere birçok trafik kuralına yönelik kontrol yapıldı.
Uygulamada, trafik kurallarını ihlal eden 103 araca toplam 616 bin 675 TL idari para cezası kesildi. Asayiş gruplarının yaptığı çalışmalarda ise aranan 2 şahıs yakalanırken, 1 adet kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin