112 Hem Ağlattı Hem Güldürdü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Mart, 2015 08:32 tarihinde yayınlandı
0
0

112 Hem Ağlattı Hem Güldürdü

BARTIN ’da, Acil Tıp Teknisyenleri Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, tiyatro gösterileri yapıldı, yılın 112 acil çalışanlarına ödülleri teslim edildi.
Bartın’da, 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi. Bartın Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Bartın Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Bartın Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Demir, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, sağlık çalışanları ve öğrenciler katıldı. Bartın’da görevlerinde başarılı bulunan 112 acil servis çalışanlarına teşekkür belgelerinin de verildiği etkinlikte, ayrıca öğrenciler tarafından 112’nin önemini belirten tiyatro gösterileri yapıldı.
“HİZMETTE İYİ DURUMDAYIZ”
Bartın Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, 112 denince acil sağlık çalışanlarının ülkemizin her alanına, ilimizin en ücra köşesine rahatlıkla ulaşabilen, bir acı çeken, sıkıntısı olan her vatandaşımızın 112’yi tuşlamak suretiyle çok rahatlıkla ulaşabildiği bir alandan bahsettiğini söyledi. Bartın’da 26 ambulans, 10 istasyon, 5 tane özel sektörde istihdam edilen ambulans ekibi olduğunu anlatan Koç, şöyle konuştu: “İhtiyaç olduğunda ambulans ve uçaklarla devletimizin hiçbir beklenti olmadan, sadece vatandaşımızın çağrısı üzerine kısa zamanda imdada yetişebiliyoruz.
Şu an şehir içinde bakanlığımızın ulusal alanda standardı 10 dakika içerisinde müdahale kıstasında yüzde 99’dayız. Yine kırsal kesimde ulaşımımız yüzde 98’lerdedir. Aradaki yüzde 1 ve 2’li oranlar kışın yolların kapanması nedeniyle, doğal şartlar yüzünden yaşanan gecikmelerdir.
Bu durumların geneli acil olmayıp vatandaşımızın yardım talebi üzerine İl Özel İdaresi ve Karayollarının destekleri ile ulaşmaya çalıştığımız alanlardır. Bu nedenle iyi bir hizmet veriliyor. Ambulanslarımızın hemen hemen hepsi 1-3 yaş arasındadır. Bu alanda devletimizin yapmış olduğu yatırım çok iyi bir yatırımdır. Bir takım aksaklıklarında giderilerek daha üst seviyede hizmet verilmesinin yolları da aranıyor.”
“112’Yİ GEREKSİZ ARAMAYIN”
112’nin gereksiz aranmaması ve ambulanslara yol verilmesi için vatandaşlara da seslenen Koç, sözlerine şöyle devam etti: “112 üzerinden acil sağlık ekiplerinin rahatsız edilmesi, taciz edilmesi gibi davranışlar olabiliyor. Bu sayı gün geçtikçe azalıyor. Vatandaşımıza dakikalarla yarışılan bir hizmet veriliyorken bu alanda telefonların meşgul edilmesi, telefonun ucundaki arkadaşımızın moral ve motivasyonunun bozulması gerçekten bizim gibi bir ülkeye yakışmıyor. Biz bu konuda destek istiyoruz. Bunun yanında zaman zaman yol verilmemesi gibi durumlarla da karşılaşıyoruz. Sürücülerimizden de bu konuda hassasiyet bekliyoruz.”
ÇALIŞANLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Müdür Koç’un konuşmasının ardından sahneye çıkan Turgut Işık Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu tiyatro grubu tarafından 112’nin önemini belirten tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. İlgiyle izlenen tiyatro gösteriminde zaman zaman neşeli anlar yaşanırken, zaman zaman da izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.
Tiyatro gösteriminin ardından yılın ambulans ve acil bakım teknikeri Fatma Acar, yılın acil tıp teknisyeni Seyhan Altunbaş, yılın ambulans şoförü Suat Kalafat, yılın en iyi CPR uygulayıcısı Turgut Işık, Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Beste Dinçer ve yılın istasyonu seçilen Merkez 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Sorumlusu Dilek Yılmaz’a protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri teslim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
cumhurbaskani basdanismani saral bircok alanda dezenformasyonla karsi karsiyayiz rreCGanK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Nisan, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral: “Birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Ordu’da, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) ile Ordu Üniversitesi Dezenformasyonla Mücadele Kulübü iş birliğinde düzenlenen “Karadeniz Stratejik İletişim ve Dezenformasyonla Mücadele Forumu” gerçekleştirildi. Forumda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, “Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız” dedi.

Forum, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNIDES Programı kapsamında desteklenirken, Ordu Üniversitesi Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ahmet Erkan Birben Konferans Salonu’nda yapıldı.

“Dezenformasyon, günümüzde özellikle sosyal medyada kullanılıyor”

Programın açılışında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, dezenformasyonun günümüzde özellikle sosyal medyada yaygın şekilde kullanıldığına dikkat çekerek, “Dezenformasyon hakikatin çarpıtılmasıdır. Gerçeklere ulaşmanın önünde zihinlerde bulanıklık oluşturan ve düşünceyi deforme eden bir yapı. Günümüzde çok yaygın bir şekilde kullanılıyor, özellikle sosyal medyada kullanılıyor. Aynı zamanda gerçeğe ulaşmadaki en büyük engellerden biridir. Hem ahlaki hem etik hem de inanç açısından problemli bir alan” şeklinde konuştu.

“Yalanla asla bir arada bulunamayız”

Forumda katılımcıların sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise doğru bilgi akışının önemine vurgu yaptı. Saral, “Doğru bilgiyi halkımıza ulaştırma noktasında Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız büyük bir gayretle çalışıyor. Yanlış ve yalan bilgiler adeta sağanak halinde geliyor. İnsanların buna inanabilmesi mümkün; çünkü insanız ve zaaflarımız var. Ancak bizim tarihimiz, inancımız ve kültürümüz doğruya, iyiliğe ve hakka yönelmeyi emreder. Yalanla asla bir arada bulunamayız” ifadelerini kullandı.

“Farklı alanlarda dezenformasyonla karşı karşıyayız”

Dezenformasyonun farklı alanlarda etkili olduğuna değinen Saral, şunları söyledi:

“Ekonomiden dış politikaya kadar birçok alanda dezenformasyonla karşı karşıyayız. Türkiye’nin hedef alındığı bir süreçte bu tür saldırılarla mücadele etmek zorundayız. Bu noktada Dezenformasyonla Mücadele Merkezimiz ve İletişim Başkanlığımız yoğun bir çalışma yürütüyor.”

Foruma, Rektör Prof. Dr. Orhan Baş, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cemal Öztürk, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Samsun Bölge Müdürü Ebubekir Ayrancı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Trabzon Bölge Müdürü Murat Güler, diğer ilgililer ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Program sonunda, Ordu Üniversitesi Rektörü Orhan Baş tarafından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral’a plaket takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin