Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Karabük’te Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Gündem Yayın: 05.07.2022 13:34
Yazar:
Karabük’te Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Bayramda oluşması muhtemel trafik yoğunluğunu önlemek için havadan inceleme yapıldı.

Vali Fuat Gürel beraberinde İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdür Vekili Rüştü Karataş ve İl Trafik Denetleme Şube Müdürü Aydemir Şahin ile birlikte 9 günlük bayram tatili öncesinde yaşanabilecek trafik yoğunluğunu düzenleyebilmek ve gerekli planlamaları yapmak amacıyla Jandarma Genel Komutanlığına ait helikopter ile sorumluluk ağında bulunan karayollarında havadan inceleme gerçekleştirdi.

Yenice ilçesinde ve Yortan Beldemizde selden etkilenen bölgelerde de incelemelerde bulunan Vali Fuat Gürel incelemenin ardından yaptığı değerlendirmelerinde, “Bugün daha önceden planlamış olduğumuz Jandarma Genel Komutanlığımıza ait bir helikopter ile bayram öncesi trafik düzenini görebilmek bayramda yaşanacak trafik yoğunluğunu düzenleyebilmek planlamak adına planlı uçuş gerçekleştirdik. Zaten hazırlıklarımızı yapıyoruz, çok yoğun bir bayram trafiği bekliyoruz, 9 günlük bir tatil var, bu kapsamda tedbirlerimizi şimdiden planlıyoruz.

Malumunuz bir hafta öncesinde bölgemiz ve ilimiz çok yoğun bir sağanak yağışın ardından sel afetine maruz kaldık. Yenice ilçemiz çok etkilendi birçok yolumuz afetten etkilendi buraları da havadan görme şansını yakaladık, yapılan çalışmaları da yukarıdan gözlemleme imkânı bulduk. İnşallah kısa süre içerisinde bu sorunları halledip vatandaşlarımızın bayramı daha güvenli, daha sağlıklı bir şekilde geçirmelerini sağlamak için planlamalarımızı yapıyoruz. Yenice ilçemiz yoğun bir yağışa maruz kaldı, Eskipazar ve başka bölgelerimiz de var ama Yenice yoğun bir afete maruz kaldı. Çalışmalarımız son hızla devam ediyor, her gün sahadayız, hafta içi-hafta sonu geç saatlere kadar çalışıyoruz. Şuan da diğer illerimizden gelen takviye ekiplerimizle birlikte bölgemizde 100’ün üzerinde iş makinesi çalışıyor, yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Aslında bu çalışmaları birde yukarıdan görme şansına eriştik, Tır köyünde özellikle evlerimiz zarar gördü ama bunun dışındaki yerlerde sanat yapıları, yollar, menfezler, kanalizasyon hatlarımızda sorunlar var, tespitleri yapıldı, yaralar kısa sürede sarıldı. İçme suyu vermediğimiz köyümüz kalmadı, elektrik verilemeyen köyümüz kalmadı, dere kenarlarında bulunan yollarda heyelandan kaynaklı kopmalar meydana geldi onlarla ilgili taş tahkimatları yapıyoruz. Kalıcı işler önümüzdeki haftada devam edecek, havadan yapılan çalışmaları incelememiz bize de yön vermiş oldu. İnşallah daha kolay bir şekilde planlamalarımızı gözden geçirip zaten sarmış olduğumuz yaraları biraz daha uygun hale getirip vatandaşımızın bayrama biraz daha uygun ortamda girmesini sağlamış olacağız.”diye konuştu. (Nurettin Acar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Gündem Yayın: 05.05.2024 04:48
İhlas Haber Ajansı

Samsun’da narkotik polisi tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışma yapan Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi’nde K.K., A.A. ve Ş.C.D.’nin ikametine operasyon düzenledi. Yapılan aramalarda 441 adet sentetik ecza, 75 adet ecstasy hap, 1 adet pompalı tüfek, 3 adet tüfek kartuşu ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili K.K., A.A. ve Ş.C.D. gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Paylaş: