Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Ekim, 2017 12:57 tarihinde yayınlandı
0

10 Bin kişilik Akademik Bilişim konferansı düzenlenecek

Karabük Üniversitesi (KBÜ) üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları bir araya getiren Akadamik Bilişim Konferansı’na ev sahipliği yapacak.
Karabük Üniversitesi’nin 5 üniversite arasından seçilerek ev sahipliği yapacağı konferansın bu yıl 20.’si gerçekleşiyor.
Konferans hakkında bilgiler veren Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yüksel Çelik, Akademik Bilişim Konferansı’na üniversitelerin bilgi daire başkanlığı personeli, ilgili bölüm öğrencileri, diğer öğrenciler ve kamu kuruluşundaki bilgi işlem personelleri katılım sağlayacağını söyledi.
Konferansın iki aşamadan oluşacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Çelik, “İlk Aşaması 27-30 Ocak 2018 tarihleri arasında kurslar, ikinci aşaması 31 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında ise konferans gerçekleştirilecek. Birinci aşamadaki kurslarda 45’ten fazla konuda bilişim alanında profesyonel eğitimciler tarafından eğitimleri verilirken, ikinci aşamada ise üniversite öğretim elemanlarının katılacağı konferans yapılacak.” dedi.
Çelik ikinci aşamanın olduğu günlerde Mühendislik Fakültesi’nin giriş katında 50 bilişim firmasının bulunduğu bir stant kurulacağını, konferans süresince standın açık kalacağını ve burada bilişim sektörünün en son teknoloji ürünlerinin tanıtımları ve sunumları olacağını da söyledi.
10 BİN CİVARINDA ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
Konferansa çok sayıda katılım olacağını düşündüklerini de bildiren Yrd. Doç. Dr. Çelik, şöyle konuştu:
“Geçen yıl bin 500 kursiyer ve 7 bin ziyaretçi katılımda bulunmuş. Biz bu yıl ise 2 bin kursiyer ve 10 bin civarı ziyaretçi bekliyoruz. Konferans yarıyıl tatilinde yapılacak. Böylece dersliklerden, binadan ve KYK yurtlarından daha fazla bir şekilde yararlanacağız. Bu projedeki hedefimiz üniversitemizin büyük bir projeyi yerine getirebilecek altyapıya sahip olduğunu göstermektir. Ayrıca, amacımız Üniversitemizin, Karabük’ün ve turistik değerimiz Safranbolu’nun tanıtımına katkıda bulunmaktır. Gelen misafirlerimize daha iyi yardımcı olmak için Valilik, yerel yönetim, odalar, otobüs firmaları ve otel firmalarıyla görüşmeler içerisindeyiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
Ormancilik yatirimlari ve calismalari incelendi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:44 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te ormancılık yatırımları ve çalışmaları incelendi

Karabük’te devam eden ormancılık faaliyetleri ve yatırımları, Bölge Müdürü Halil Oflu tarafından yerinde incelendi. Karabük Orman İşletme Müdürü Cemal Bozkurt’un da eşlik ettiği saha ziyaretlerinde, orman bakımı, gençleştirme çalışmaları, orman yolu yapımı ve emval depolama faaliyetleri denetlendi.

İncelemelerin ilk durağı, Büyükdüz mevkiinde sürdürülen orman bakım çalışmaları oldu. Sahada görev yapan kooperatif başkanları ve çalışanlarla bir araya gelen Bölge Müdürü Halil Oflu, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Oflu, ormancılık faaliyetlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına titizlikle uyulmasının yanı sıra üretim çalışmalarının planlı ve verimli şekilde yürütülmesinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra silvikültürel çalışmalar kapsamında kayın gençleştirme sahasında incelemelerde bulunan Oflu, doğal gençleştirme faaliyetlerinin geleceğin sağlıklı ve verimli ormanlarının oluşturulmasında kritik rol oynadığını belirtti. Genç ormanların korunması ve bakım çalışmalarının teknik esaslara uygun olarak sürdürülmesi gerektiğini ifade etti.

Program kapsamında orman yolu bakım, onarım ve yeni yol yapım çalışmalarını da inceleyen Oflu, iş makinesi operatörleriyle görüşerek zamanın etkin kullanımı, makinelerin düzenli bakımı ve iş programlarına uygun çalışmanın önemini vurguladı. Orman yollarının yangınlarla mücadele, üretim faaliyetleri ve ormanların korunması açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirten Oflu, çalışmaların titizlikle sürdürülmesi talimatını verdi.

Saha ziyaretlerinin son bölümünde Pirinçlik Orman Emval Deposu’nda incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Oflu, depolama ve istifleme faaliyetlerini denetledi. Standardizasyon, iş sağlığı ve güvenliği ile kaliteli orman emvali üretimi konularında değerlendirmelerde bulunan Oflu, üretilen emvalin kalite değerini artıracak uygulamalara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Emval üretiminden depolama aşamasına kadar tüm süreçlerde teknik kurallara uyulmasının hem ülke ekonomisine hem de ormancılık sektörüne önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Oflu, çalışanlara kolaylıklar dileyerek incelemelerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin