1 tonluk dana 200 bin liraya satıldı: “Bizi biraz yoracak”
Düzce’de Kurban Bayramı’na sayılı günler kala 1 ton ağırlığındaki dana 200 bin liraya satıldı. Dananın güçlü ve aksi olduğunu söyleyen sahibi, "Kurbanda zor keseceğiz. Bizi biraz yoracak. Kendisi büyük olduğu için kesimi de zor olacak" dedi.
Hayvancılık ile uğraşan Murat Temeltaş’ın beslediği dana, geçtiğimiz günlerde 200 bin liradan alıcı buldu. Temeltaş, dananın 1 ton ağrılığında olduğunu ifade ederek, "Ramazan Bayramı’nda tarttığımızda 860 kilogram ağırlığındaydı. 7 kişiye hisseli olarak satışını gerçekleştirdik. Bir aksilik olmazsa bayram sabahı keseceğiz" dedi.
Dananın aksi davranışlar sergilediğini belirten Temeltaş, "Ona dokundukça rahatsızlanmaya başladı. Sevilmek istiyor, sevdiğin zaman rahatlıyor. Çok güçlü. Kurbanda zor keseceğiz. Bizi biraz yoracak. Kendisi büyük olduğu için kesimi de zor olacak. Kasaplarımız da var. İnşallah kazasız belasız kesip sahibine teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.
Sarıoğlu, Karabük’teki İş Sağlığı ve Güvenliğine Dikkat Çekti
Karabük’ün ve Türkiye’nin ilk iş sağlığı ve güvenliği profesyonellerinden, BeyazBaret OSGB Kurucu ve Ortağı, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Sarıoğlu, İSG konusunda Karabük’ün ve ülkemizin son 10 yılını okuyucularımıza özel olarak değerlendirdi.
Karabük’te iş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında işyerlerinde yapılan çalışmaların henüz istenilen seviyede olmadığını belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyoneli Mustafa Sarıoğlu, “Her şeye rağmen umut verici ilerlemeler devam ediyor. Önümüzdeki yakın süreçte İSG alanında önemli adımların atılmasıyla Avrupa Birliği standartlarına uyum konusunda ciddi mesafeler alabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
İSG ALANINDA KARABÜK’TEKİ MEVCUT DURUM VE GELİŞMELER
Karabük’teki işyerlerinde geçmiş yıllara kıyasla ciddi mesafeler alındığına dikkat çeken Sarıoğlu, yaptığı açıklamada, “İş sağlığı ve güvenliği konusunda 10 yıl öncesine kıyasla önemli gelişmeler yaşandıysa da, halen alınması gereken çok mesafe bulunuyor. İşyerlerinde yapmış olduğumuz gözlemlerde, çoğu çalışanın zorunluluktan dolayı kurallara uyduğunu, ancak bu kuralların kendi sağlık ve güvenlikleri açısından ne kadar önemli olduğu bilinci maalesef pas geçiyor.” dedi.
İşverenlerin ve çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirilmenin ve sürdürülebilir adımların atılması gerektiğine vurgu yapan Mustafa Sarıoğlu, “Öncelikle işverenlerimiz işyerlerinde yapısal önlemlerini almaya devam ederek, personel seçimi konusunda İSG bilincini yakalamış çalışanlarla yollarına devam etmesi çok büyük önem arz etmektedir. İşyerinde alınacak her tedbir hem güvenli bir işyeri oluşturma adına hemde çalışanlarının sağlık ve güvenini koruma adına çok önemli” diyerek bilinçlenmenin önemine değindi.
GELECEK İÇİN STRATEJİLER VE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARI
Sarıoğlu, “Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kültürünü sosyal yaşamlarının bir parçası haline getirmesi gerekiyor. Özellikle çalışanların eğitim seviyelerinin artırılması, sürdürülebilir güvenlik uygulamalarında önemli bir rol oynuyor. Karabük’te meslek liseleri ve meslek yüksekokullarından mezun gençlerin işyerlerinde özellikle öncelikle tercih edilmesi gerekiyor. İşyerlerinin Avrupa standartlarına ulaşması ve bilinç seviyesinin artması için önümüzdeki 3-5 yıl çok önemli ve kritiktir. Devlet, işveren ve çalışanlar arasındaki işbirliklerinin güçlenmesibu anlamda büyük önem taşıyor. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusunda devletimizin destek ve teşviklerinin olması halinde bu ivmeyi yakalamanın hızı daha da artacaktır.” ifadelerinde bulundu.