Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Ocak, 2015 14:07 tarihinde yayınlandı
0

1.İnovasyon Ödülleri Proje Yarışmasından KBÜ’ne İki Ödül

Zonguldak’ta gerçekleştirilen Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 11. Kalkınma Kurulu Toplantısında, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından TR81 Düzey 2 Bölgesinde ilk defa organize edilen 1.İnovasyon Ödülleri proje yarışması kapsamında Karabük Üniversitesine iki ödül birden verildi.
Kamuda inovasyon kapsamında Karabük Üniversitesinin Web Destekli Yabancı Dil Eğitimi Projesi 1.lik ödülü alırken, Ödülü Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a Bartın Üniversitesi Rektörü ve BAKKA Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ramazan Kaplan takdim etti.
Proje hakkında bilgi everen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Türkiye’de en büyük hazırlık sınıfı Karabük Üniversitesi’nde bulunmaktadır. Bugün itibari ile 9 bin 500 öğrenci üniversitemizde İngilizce hazırlık eğitimi almaktadır. Bilinenlerden farklı olarak web tabanlı yabancı dil eğitim sistemini geliştirdik. Öğrencilerimiz şifreleri ile girdikleri web destekli eğitimlerde düzenli olarak quiz olmakta, ödev yapmakta, ders takibini ve ders tekrarını yapmaktadır. Öğrencilerimizin bir dönem içerisinde okuyabilmesi için sisteme 100 online kitap yüklenmiştir. Öğrencilerimizin haftalık 15 saatlik ödevleri, görsel ve işitsel egzersizleri var. Sonuçlar da raporlanmaktadır. 400 öğretim elemanı ile gerçekleştireceğimiz eğitimi bugün 180 eğitim elemanı ile gerçekleştiriyoruz. Hep burada anlatmaya çalıştığımız nitelikli eleman olmadan hiçbir inovasyon hiçbir rekabeti gerçekleştirme şansımız yok. Biz müstemleke ülkesi değiliz Karamanoğlu Mehmet Bey’in dediği gibi -Divanda dergâhta Türkçeden gayri dil kullanılamaya- bunun biz sıkı takipçisiyiz. Fermanda İngilizce öğrenmeyin gibi bir anlam çıkmıyor. Biz bu fermanı sakın ikinci bir dil öğrenmeyin, ülkeyi rekabet edilebilir konuma getirmeyin şeklinde yorumluyoruz. Bu ödülün takdim edilmesinde emeği gecen herkese şükranlarımı arz ediyorum, çalışma arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.
Demir Çelik Enstitüsü Malzeme Araştırma Geliştirme Merkezi Projesi ise Mansiyon Ödülü alırken, Üniversite adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşambalı takdim etti.
Konukları selamlayarak sözlerine başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Kadı,ju “Karabük demir çelikle gelişmiş bir ildir. Demir Çelik kültürünün en yoğun olduğu ildir. Üniversitemizin kurulması ile birlikte görevimiz bu kültürü geliştirmek idi. Rektörümüzün talimatları ile birlikte üniversitemizde demir çelik üzerine bir ARGE merkezi kurmayı planladık. Biz bu merkezi kurarken özel sektörlerde olduğu gibi o kadar kolay olmadı. İlk eleştiri yeni kurulan bir üniversite bu merkezi yönetemez, geliştiremez oldu. Şu anda bu ARGE merkezi Türkiye’de örnek gösterilen bir merkez oldu. Bu merkezin dört tane amacı vardır: 1. si ulusal ve uluslararası ilgili sektörde akredite ve uluslararası bir laboratuvar olmak. 2. Görevi demir çelik sektöründe ürün kalitesini geliştirmek 3. sü yeni ürünler geliştirmek. En önemli görevi ise bu sektörde vasıflı işgücü yetiştirmek. Bunu sertifika ve lisansüstü programlarla uygulamak. İlgili sivil toplum kuruluşları ve kurumların aktif görev alması gerekiyor. Bu nedenle Türkiye’de ilk defa danışma kurulunu biz ilgi sivil toplum örgütleri ilgili sanayi kuruluşları ve bu alanda çalışma yapan bilim adamlarından oluşturduk. Böylelikle ilgili sanayi kuruluşları bilim adamları ve sivil toplum kuruluşları çok güçlü bir iş birliğimiz var. İki yılda bir de uluslararası Demir Çelik Sempozyumu düzenliyoruz. 1-3 Nisan tarihlerinde 3. sü de yapılacaktır. Bu merkezin kurulmasın da bize en büyük desteği veren Demir Çelik Fabrikasıdır.
Kamu kuruluşları ve bizlerden daha büyük destekler sağladılar. Bu ödülü ekibimizle birlikte 50 kişilik bir araştırma grubu ile alıyoruz. Çok teşekkür ederim saygılarımla” dedi.
Ödül Töreni toplu çekilen fotoğraf ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
canikte mangala coskusu hwMl7gXc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2026 16:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Canik’te mangala coşkusu

Samsun’un Canik ilçesinde düzenlenen geleneksel Canik Mangala Turnuvası, yoğun katılımla renkli görüntülere sahne oldu.

Canik Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Canik Mangala Turnuvası’nda aileler ve gençler birincilik için kıyasıya mücadele etti. “Bağımsız Gelecek” temasıyla düzenlenen turnuvada, bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık oluşturulurken aile içi iletişimin güçlendirilmesi hedeflendi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, turnuvaya ilişkin yaptığı açıklamada, Canik Mangala Turnuvası’nı her yıl farklı temalarla düzenlemeyi sürdürdüklerini belirterek, “Canik Mangala Turnuvamızla ailelerimizle buluştuk, gençlerimizin sevincine ortak olduk. Tarihi akıl, zekâ ve strateji oyunumuz Mangala’nın etrafında buluştuğumuz turnuvamızı bu yıl Bağımsız Gelecek temasında gerçekleştirdik. Bağımlılıktan uzak, sağlıklı bir gelecek için buluştuğumuz turnuvamızda ayrıca aile kavramının önemini bir kez daha hatırlatarak aile içi iletişimin güçlenmesini de hedefledik” dedi.

Başkan Sandıkçı, Canik’te öğrencilerin hizmetine sunulan 27 adet Canik Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı ile eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, bu sınıflarda öğrencilerin tarihi akıl ve strateji oyunlarıyla buluşturulduğunu söyledi. Sandıkçı, öğrencilerin bu oyunlar sayesinde eğlenirken öğrenme fırsatı yakaladığını ve mantık yürütme ile problem çözme gibi bilişsel becerilerini geliştirdiğini kaydetti.

Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen turnuva, ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin