"Zübeyde" Filminin Çekimleri Safranbolu'da Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:25
Güneş 06:50
Öğle 13:03
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:25
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Ekim, 2023 18:40 tarihinde yayınlandı
0
0

“Zübeyde” Filminin Çekimleri Safranbolu’da Devam Ediyor

“Gülizar-ı Cennet, ZÜBEYDE” Filminin Çekimleri Safranbolu’da Devam Ediyor.

Usta Yönetmen ve Yapımcı Gani Rüzgar Şavata’nın herkesin yüreğini ısıtan filmi “Gülizar-ı Cennet, Zübeyde”nin çekimleri Safranbolu’da devam ediyor. Yönetmen Şavata, Safranboluluların ilgisinden çok memnun olduklarını, film setinin Safranbolu sakinleriyle ve Safranbolu’nun tarihi dokusuyla bütünleştiğini vurguladı.

Türk sinemasında gerçekçilik akımına yön veren tiyatro kökenli Yönetmen Şavata, Safranbolu’da ki çekimlerin bir ay daha devam edeceğini kaydetti. Şavata: “Tarihi bir mekanda çekimler çok güzel geçiyor. Aras Film (ARS Yapım) ve Yedinci Sanat Sinema ortak yapımında filmimiz ete kemiğe bürünüyor. Filmin yapımcılığında Tuğba Aras ve yönetmenliğinde Hakan Kurşun ve ben yer alıyoruz. Yapımcı sorumlusu Fatih Aksu bulunuyor. Genel koordinatör Volkan Toprak ve birbirinden değerli 100’e yakın sinema oyuncusu ile binlerce Karabük ve Safranbolulu oyuncularımız var. Cumhuriyet bayramının yüzüncü yıl kutlamalarında bizde ekip olarak Safranbolu’da katıldık. Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ile beraber fener alayı kortejinde Safranbolu halkıyla birlikte yürüdük. Neylerse Mevlam güzel eyler. Yapılmamış bir film yapıyoruz. Akşam Atatürk filmlerini izledik. Herkes gönlünce Atatürk filmi yapıyor.  Gerçekten bizim filmimiz çok farklı. Biz görünmeyeni görünür kılmak istiyoruz. Zübeyde Hanım’ın Atatürk’ün doğumuna kadar neler yaşadığına dair, o bilinmeyen hayat kesitine değindiğimiz için oldukça farklı ve güzel bir film olacağına inanıyorum.” dedi.

Yapımcı Sorumlusu Fatih Aksu ise “Ulu Önderimizin annesini çekiyoruz. Gururlu ve onurlu bir şekilde film çekimlerimize devam ediyoruz. Safranbolu’nun insanları bize çok destek oluyor, çok sıcakkanlılar. Safranbolu açık hava müzesi adeta” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

ATATÜRK’E MİNNET BORCUMUZ VAR

Türk tiyatrosunun usta ismi, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Altan Erkekli Safranbolu’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, filmin konusu hakkında şu bilgilere değindi: “Böyle güzel filmde yer almanın heyecanı, gururu ve kıvancı içerisindeyim. Azimle filmi tamamlayacağız. Zübeyde Hanım’ın ne kadar değerli bir hayattan geldiğini, Ali Rıza ile aşkları, Mustafa Kemal Atatürk’ü nasıl şevkle büyüttüğünü ve hayata nasıl hazırlandıklarını bu filmde görebileceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesini en derin, en nostaljik ve en lirik bir biçimde anlatmaya çalışıyoruz ki; herkes o mübarek kadının ne kadar kutsal bir görevle Atatürk’ü dünyaya getirdiğini görsün. Herkesin Cumhuriyete sahip çıkarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ailesini ve hayatını çok iyi irdeleyip, Cumhuriyet’in nimetlerini içine sindirmesi lazım. Bizler bu topraklarda bugün film yapabiliyorsak, sanat ve tiyatro sergileyebiliyorsak, özgürce yürüyüp, nefes alabiliyorsak her şeyimizi ona borçluyuz. Dünyanın takdir ettiği, selam durduğu ve unutamadığı lideri biz hiçbir zaman unutma kelimesini aklımıza yaklaştırmadan her saniye Mustafa Kemal Atatürk’ün varlığıyla, yürek çarpıntısıyla yaşamalıyız. O’na minnet borçluyuz”

Filmde Zübeyde Hanım’ı Gizem Karaca ve Ali Rıza Efendi’yi Ahmet Kayakesen canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda ise Oya Başar Zübeyde Hanım’ın annesi, Altan Erkekli Zübeyde Hanım’ın babası, Alev Oraloğlu Alı Rıza Bey’in annesi, Ertuğrul Postoğlu Ali Rıza Bey’in babası, Levent İnanır Cezmi, Oğuz Yağcı Emin, Cem Özer Hekim Yorgo, Pınar Dura Özer Ebe Hemşire, Bülent Bilgiç İmam, Eser Karabil İvan, Birol Tarkan Yıldız Dimitri, Ayhan Eroğlu Eşkıya olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Hülya Diken, Burcu Karakaya, Yaşar Ayvacı, Murat Donat ile birçok ünlü ismin yer aldığı bildirildi.

Zübeyde Hanım rolünü başarıyla oynayan güzel oyuncu Gizem Karaca ise Safranbolu’yu çok sevdiğini ve burada huzur bulduğunu ifade etti.

Filmin Cast Direktörü Tuncay Gençkalan, Karabüklü ve Safranbolulu binlerce oyuncunun filmde yer alacağını bildirdi. Gençkalan: “Safranbolu’da yaklaşık bir aydır çekim yapıyoruz. Çekimlerin tamamlanmasına da bir ay kaldı. Birbirinden özel isimlerle yönetmen, yapımcı, usta oyuncular ve genç oyuncular ile çalışıyoruz, burada çok büyük bir ekip oluşturduk. Çalışmalarımız oldukça hızlı ilerliyor. Böyle bir projenin içerisinde yer almaktan çok gururluyum. Hem kamera arkasında hem de kamera önünde böyle bir proje ile Safranbolu halkıyla ve tarihi dokusuyla bütünlük kurmanın mutluluğunu taşıyoruz.” dedi. (Kaynak: Bölgenin Sesi Gazetesi)

Haberin Videosu İçin Burayı >>Tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin
icisleri bakani ciftci genclerimizi suca surukleyen her turlu yapi ile mucadele ediyoruz FRNs3dlM
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

İçişleri Bakanı Çiftçi: “Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Samsun’da katıldığı AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’nda, “Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Bakan Mustafa Çiftçi, bir dizi programa katılmak için geldiği Samsun’da Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda düzenlenen AK Parti Geleneksel Teşkilat İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Samsun, Türk milletinin hafızasında ve milli mücadelesinde çok özel ve önemli bir yere sahip şehrimizdir. İstiklal mücadelemizin meşalesinin yakıldığı bu şehir sıradan bir şehir değildir. Bir millete esaret prangalarının vurulmak istendiği, vatanına göz dikildiği yerde Anadolu’yu ayağa kaldıran ses ve kararlı duruş bu şehirden, Samsunlu kardeşlerimin yüreğinden yükselmiştir. İşte tam da o günlerden bugüne Samsun bize şunu öğretmiştir: Bu millet esareti kabul etmez, bu millet diz çökmez, bu millet tarihin omuzlarına yüklediği iddiasından vazgeçmez. Anadolu’yu bize vatan kılan Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın, o kutlu müjdeye mazhar olmak için gemileri karadan yürüten Sultan Fatih’in, Kudüs’ü doruklarda bekleyen son Hakan Abdülhamid-i Sani’nin, İstiklal meşalesini yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ve nice kahramanın inancıyla, ruhuyla yolumuza devam ediyoruz. ’Yeter söz de karar da milletindir’ diyerek Türkiye Yüzyılı’nı başlatan muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye’ye ilerliyoruz, Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz”

Suçla mücadelede yeni bir sisteme geçtiklerinin altını çizen Bakan Mustafa Çiftçi, “İçişleri Bakanlığı olarak en büyük sorumluluğumuz, bu güzel ülkenin huzurunu ve güvenliğini güçlü bir şekilde sağlamaktır. Çünkü biz biliyoruz ki; huzur yoksa kalkınma olmaz, güvenlik yoksa istikrar olmaz. Bu anlayışla Türkiye’nin her köşesinde yeni bir güvenlik vizyonu ile çalışıyoruz. Sadece suçla mücadele eden değil; suçu oluşmadan engelleyen, toplumu koruyan, gençlerimizi geleceğe hazırlayan bir anlayışı hayata geçiriyoruz. Bugün Türkiye’de artık suçla mücadelede yeni bir dönemi konuşuyoruz. Önleyici güvenlik anlayışıyla; gençlerimizi suça sürükleyen her türlü yapı ile mücadele ediyoruz. Sokaklarımızı huzurun, mahallelerimizi güvenin mekânı haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Polisimiz, jandarmamız, sahil güvenliğimiz; milletimizin huzuru için fedakârca görev yapıyor. Bu vesileyle görev başındaki tüm güvenlik güçlerimize buradan şükranlarımı gönderiyorum” şeklinde konuştu.

“Kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor”

Türkiye’nin çok güçlü bir ülke olduğunun altını çizen Bakan Çiftçi, ayrıca şunları söyledi:

“Türkiye büyük bir ülkedir. Türkiye güçlü bir devlettir. Ama Türkiye’nin en büyük gücü milletidir. Çünkü bu millet mazluma Yunus, zalime Yavuz’dur. Arakan’dan Bosna’ya, Gazze’den Kosova’ya, Halep’ten Buhara’ya varıncaya kadar bu millete dua edilir. Bütün dünya bilir ki bu millet; adaletin, vicdanın, merhametin son kalesidir. Anadolu darülinsandır, darüsselamdır, darülislamdır. Bizim kaybedecek zamanımız yok, her geçen gün feryatları arşı titreten mazlumlar bizi bekliyor. Ayaklar altına alınan insanlık onurunu, ahlakı, fıtratı ihya ve inşa etmek yine bizim vazifemizdir. Türkiye Yüzyılı hedefiyle yolumuza kararlılıkla devam ederken; daha güvenli şehirler, daha huzurlu mahalleler, daha güçlü bir Türkiye için durmadan, yorulmadan çalışacağız. Birliğimizi koruduğumuz, kardeşliğimizi yaşattığımız sürece Allah’ın izniyle bu milletin aşamayacağı hiçbir engel yoktur.”

Toplantıya, AK Parti Samsun milletvekilleri Mehmet Muş, Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Ersan Aksu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, ilçe belediye başkanları, partililer ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin