Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Aralık, 2015 09:01 tarihinde yayınlandı
0

ZTSO’da Eğitimi Başladı

ZONGULDAK TSO tarafından hükümlü girişimci adaylarına yönelik düzenlenen girişimcilik eğitimi başladı.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Zonguldak Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliği ile denetimli serbestlik kapsamındaki hükümlü girişimci adaylarına yönelik düzenlenen ücretsiz girişimcilik eğitimi ZTSO binasında başladı. İlk gün gerçekleşen toplantıda Zonguldak KOSGEB ve Zonguldak İŞKUR yetkilileri katılımcıları yararlanabilecekleri destekler konusunda bilgilendirdiler. 02 Aralık – 14 Aralık tarihleri arasında 70 saat sürecek eğitimi başarıyla tamamlayanlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası verilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
sq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
06 Mayıs, 2026 11:12 tarihinde yayınlandı
0

Silvikültür eğitimleri uygulamalı olarak gerçekleştirildi

“İnsana yapılan en büyük yatırım eğitimdir” anlayışıyla düzenlenen Silvikültür Orman Yetiştirme Tatbikat ve Eğitimleri, Eskipazar Orman İşletme Müdürlüğü ev sahipliğinde yapıldı.

Eğitime Eflani, Karabük, Safranbolu, Ovacık ve Eskipazar Orman İşletme Müdürlüklerinden işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube Müdürü Hüseyin Albayrak ile şube mühendisi tarafından verilen teorik eğitimde, ormanların sürekliliği açısından kritik önem taşıyan gençlik bakımı, kültür bakımı, sıklık bakımı, ilk aralama bakımı ve fidan sayımı konularında teknik bilgiler aktarıldı.

Teorik anlatımın ardından sahaya geçilerek, yapılacak işlemler uygulamalı olarak gösterildi. Tatbikatta, ormancılık faaliyetlerinde uygulama birliğinin sağlanması ve teknik kapasitenin güçlendirilmesi hedeflenirken, gelecek nesillere sağlıklı ormanlar bırakmanın temel amaç olduğu vurgulandı.

Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bozuk ormanların rehabilitasyonunda doğaya yakın ormancılık anlayışıyla eğitim ve tatbikatların diğer işletme müdürlüklerinde de devam edeceğini bildirdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin