Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
19 Eylül, 2023 10:09 tarihinde yayınlandı
0

Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre zorunlu trafik sigortasında teklif alamayanların azami prim tutarları SEDDK tarafından belirlenecek.

Trafik sigortası yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Zorunlu trafik sigortasında belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarları Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) tarafından belirlenecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan ve karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esaslarına ilişkin yönetmelikte değişiklikler öngören tebliğ ile “Sigorta primlerinin tespiti esasları” başlıklı maddeye ekleme yapıldı.

Buna göre SEDDK, belirlenen süre içinde sigorta prim teklifi alamayanların araçlarının, bulunduğu risk grubuna bakılmaksızın Riskli Sigortalılar Havuzu kapsamına alınmasında ve bunlara uygulanacak azami prim tutarlarına karar verilmesinde yetkili olacak. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yenicede Ogrenciler LGS oncesi Goktepede eglendi2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Haziran, 2026 13:55 tarihinde yayınlandı
0

Yenice’de Öğrenciler LGS öncesi Göktepe’de eğlendi

Yenice Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Karabük Yenice Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği tarafından düzenlenen program kapsamında, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan yaklaşık 100 ortaokul 8. sınıf öğrencisi için Göktepe Yaylası’nın eşsiz doğasında moral ve motivasyon etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Yenice Kaymakamı Mert Çanga, Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yenice Kaymakamlığı, Yenice Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü’nün paydaşlığında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe keyifli vakit geçirme ve çeşitli sportif ile sosyal faaliyetlere katılma imkanı buldu. Program kapsamında öğrencilerle birlikte doğa yürüyüşü yapılırken, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri tarafından orman yangınlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla yangın söndürme tatbikatı da gerçekleştirildi.

Gençlerin sosyal, kültürel ve çevresel bilinçlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan etkinlik, öğrencilerin yoğun ilgisi ve memnuniyetiyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin