Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Ağustos, 2019 14:06 tarihinde yayınlandı
0

ZORU YENDİK! PİYASALAR CANLANACAK

Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan, Filyos Limanı konusunda yaptığı değerlendirmede, Filyos Limanın önemini anlatırken, Karabüklü Sanayicilere de buradan yer verilmesini talep ettiklerini söyledi. Piyasaları da değerlendiren Baylan, önümüzdeki günler için umutlu konuştu

Karabük Özel Sektör Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan Filyos Liman projesinin 50 yıllık bir hayal olduğunu, bu hayalin gerçekleşmesi noktasında artık büyük ivme kazandırıldığını, Filyos Liman projesinin Bölgenin kaderini değiştireceğini söyledi.

Filyos Liman Projesi kapsamında Karabüklü Sanayicilerin taleplerinin yerine getirilmesinin önemine değinen Başkan Pehlivan Baylan, “Filyos limanı bizim 50 senelik hayalimiz. Yatırımcının dini, milliyeti olmaz. Filyos’a, Bölgemize  ülkeme yatırım yapan herkes bizim için önemlidir, kutsaldır ve saygındır. Biz Karabük Sanayicileri bunlara karşı değiliz. Bize de yer verilmesi konusunda talebimiz var. Taleplerimizi de yaptık. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli Bey’e Karabük ziyareti sırasında arzuhalimiz buydu. Kendisine konuyu ilettik, önemini anlattık. Bu görüşmeyi bize sağlayan Belediye Başkanı Rafet Vergili Bey’e, MHP İl Başkanı Adem Kar’a teşekkür ediyorum. Derdimizi anlattık. Sayın Bahçeli konunun sonuna kadar takibi konusunda bize söz verdiler. Bizim kimseyle derdimiz yok, kavgamız olmaz. Bizim tek sevdamız derdimiz Karabük Sanayisini geliştirmek, rekabet edebilir bir noktaya getirmek. Bizden sonraki nesillere iyi bir emanet bırakmak.

PİYASALAR ESKİ CANLILIĞINA DÖNECEK

Piyasaları da değerlendiren Haddeciler Derneği Başkanı Pehlivan Baylan “Bildiğiniz gibi 2018 yılı Temmuz ayında ekonomik sıkıntılar baş gösterdi. Faiz arttı, döviz artı, piyasadaki güven ortamı ortadan kalktığı bir yıl geçirdik. Şu günlerde faiz oranları düştü, döviz düştü. Yıl sonuna kadar faizlerin daha düşeceğini tahmin ediyorum. Bu da biz sanayicilere umut veriyor. Yıl sonuna kadar Demir Çelik ve İnşaat sektöründe geçmiş yılları yakalayacağımızı umut ediyoruz. Daha önce 37 milyon ton olan fiili üretim bugün 29 milyon tonlara düştü. Haddehane sektörü üretimi kıstı, iki vardiya çalışırken tek vardiyaya döndü. Fiili üretimden yüzde 20’lere varan daralma yaşandı. Ama faiz oranlarının yıl sonuna kadar daha da düşmesi ile dövizin düşmesi ile eski yıllardaki kapasite ve canlılık tekrar yakalanacaktır. İnşallah piyasalarda yıl sonuna doğru eski canlılığını tekrar yakalayacak diye umut ediyoruz” dedi

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin