Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Ekim, 2024 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta yük gemisi karaya oturdu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde limana yanaşmaya çalışan Saingapur bandıralı ‘Mildret’ isimli yük gemisi karaya oturdu.

Uruguay’dan yüklediği 85 bin ton demir cevherini fabrikaya boşaltmak için limana yanaşmaya çalışan Singapur bayraklı yük gemisi giriş esnasında karaya saplandı.

Durumun bildirilmesi üzerine ilk müdahale kılavuz gemiler tarafından yapıldı. Ancak gemi bulunduğu yerden çıkarılamadı. Ereğli Liman Başkanlığı olayın ardından limana yeni yük gemisi girişlerini geçici olarak durdurdu.

Olay yerine dalgıç ekibi çağırılırken dron yardımıyla görüntülü inceleme başlatıldı.

Geminin kurtarılmasına yönelik çalışmalar, dalgıçların yapacağı inceleme ve tespitlerin ardından devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude web ve mobil projeler icin hackathon duzenlendi rELTIYWT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de web ve mobil projeler için hackathon düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması”nda öğrenciler, yazılım geliştirme becerilerini uygulamalı olarak sergiledi.

Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen hackathon etkinliğinde öğrenciler, 24 saat boyunca web ve mobil proje geliştirmek için yarıştı.

Karabük Üniversitesinde, öğrencilerin yazılım geliştirme becerilerini artırmak amacıyla “Fikirlerden Kodlara Hackathon Yarışması” düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, 24 saatlik yazılım maratonuna sahne oldu.

Karabük Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Unika Sativus Uzay, Havacılık ve Teknoloji Kulübü öncülüğünde organize edilen hackathon, Sosyal Yaşam Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinlikte farklı sınıflardan öğrencilerden oluşan 7 ekip, belirlenen tema doğrultusunda web sitesi veya mobil uygulama geliştirmek üzere yarıştı.

Kulüp Başkanı İlknur Dalgıç, yarışmanın 24 saat sürdüğünü ve ekiplerin 3 ila 5 kişiden oluştuğunu belirterek, disiplinler arası bir çalışma ortamı oluşturulduğunu ifade etti.

Hackathon sonunda dereceye giren ekiplere çeşitli ödüller verildi. Birinci olan takıma Karabük Teknokent’te staj imkânı sağlanırken, katılımcılara çevrim içi eğitim ve etkinlik fırsatları da sunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin