Reklam
Reklam

Zonguldak’ta yaşlı nüfus 98 bini aştı

zonguldakta yasli nufus 98 bini asti
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2026 12:30 tarihinde yayınlandı
0

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yayımladığı “İstatistiklerle Yaşlılar, 2025” verilerine göre, Zonguldak’taki yaşlı nüfus 98 bin 314 kişiye ulaşarak toplam nüfusun yüzde 16,8’ini oluşturdu.

TÜİK, 2025 yılı “İstatistiklerle Yaşlılar” bülteninin sonuçlarını ve illere göre detaylı demografik verileri kamuoyu ile paylaştı. İl ve cinsiyete göre yaşlı nüfus, yaşlı nüfusun yaşadığı hanehalkı tipleri ve yaşlıların çocuklarıyla ikamet yakınlıklarını kapsayan güncel istatistiklerde, Zonguldak’ın yaşlı nüfus haritası netleşti.

Nüfusun yüzde 16,8’i yaşlı

Açıklanan verilere göre, Zonguldak il genelinde 65 ve daha yukarı yaştaki kişileri kapsayan yaşlı nüfus 98 bin 314 kişi olarak kayıtlara geçti. Bu rakamla birlikte kentteki yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki payı yüzde 16,8 seviyesinde gerçekleşti. Zonguldak, Türkiye genelindeki yaşlanma eğilimine paralel olarak yüksek yaşlı nüfus oranına sahip iller arasındaki yerini korudu.

Tek başına yaşam ve çocuklarla yakınlık durumu

Bültende yer alan hanehalkı kompozisyonu ve çocuklarla yakınlık durumu verileri, kentteki yaşlıların yaşam biçimlerine de ışık tuttu. Tablolara göre, Zonguldak’ta binlerce yaşlı fert hayatını tek kişilik hanehalkı olarak sürdürüyor. Tek başına ya da yalnızca eşiyle yaşayan yaşlı nüfusun çocuklarıyla ikamet yakınlıkları incelendiğinde ise, büyük bir kısmının 15 yaş ve üzeri çocuklarıyla aynı evde olmasa dahi aynı bina, mahalle veya ilçe sınırları içerisinde, birbirlerine yakın konumda ikamet etmeyi tercih ettikleri gözlemlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te asfalt sezonu başladı

karabukte asfalt sezonu basladi FMp8yrSf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Özel İdaresi tarafından 2026 yılı asfalt sezonunun startı Ovacık ilçesinde düzenlenen programla verildi.

Ovacık’ta gerçekleştirilen asfalt serim programına Ovacık Kaymakamı Öznur Güler Kıyak, AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci, İl Genel Meclis üyeleri, kurum müdürleri, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Programda, 2026 yılı asfalt sezonu kapsamında yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi verilirken, kırsal bölgelerde ulaşım kalitesinin artırılması amacıyla sıcak asfalt çalışmalarının il genelinde aralıksız sürdürüleceği belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, yeni sezonda da vatandaşlara daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanı sunmanın hedeflendiği ifade edilerek, belirlenen program doğrultusunda köy yollarında asfalt çalışmalarının devam edeceği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, asfalt sezonunun Karabük’e ve ilçelere hayırlı olması temennisinde bulunularak, sahada görev yapan personele kazasız ve sorunsuz bir çalışma dönemi dilendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin