Zonguldak’ta 15 günlük yarıyıl tatilinin akabinde yaklaşık 100 bin öğrenci ve 7 bin öğretmen için ders zili çaldı.
Zonguldak’ta yarıyıl tatilinin akabinde bugün prestijiyle yaklaşık 100 bin ve 7 bin öğretmen için okullarda ders zili çaldı. 15 günlük ortanın akabinde öğrenciler okulun yolunu tuttu. Tatilde kitap okuyan, oyunlar oynayan öğrenciler yine sınıflarında arkadaşlarıyla buluştu. Karadeniz Ereğli’deki İzmirlioğlu İlköğretim Okulu’nda da ders zilinin çalmasıyla birlikte ikinci periyot başlamış oldu.
2024-2025 eğitim öğretim yılı birinci devri, 17 Ocak 2025 Cuma günü sona erdi. Yarıyıl tatili, 20 Ocak 2025 Pazartesi günü başlayıp 31 Ocak 2025 Cuma günü sona erdi.
İkinci periyot orta tatili ise 31 Mart Pazartesi günü başlayacak 4 Nisan Cuma günü sona erecek. Eğitim öğretim devri, 20 Haziran 2025’te tamamlanmış olacak.


Zonguldak’ta yarıyıl tatili sonrası ders zili çaldı
Çorum’da bıçaklı kavga: 2 yaralı
Çorum’da iki genç, sokak ortasında tanımadıklarını iddia ettikleri kişi veya kişilerle yaşadıkları tartışma sonucu bıçaklanarak yaralandı.
Olay, Bahçelievler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy 1. Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G. (17) ve B.Ç. (17) ile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine U.G. ve B.Ç. bıçak darbesi alarak yaralandı. Daha sonra ise yaralı gençler olay yerinden ayrılarak yakınlarından yardım istedi. Araçla Kale Mahallesi Aydınlıkevler 6. Sokağa gelerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Polis ekipleri, olayın ardından kaçan şüpheli şahıs ya da şahısların kimliklerinin tespit edilerek yakalanması için çalışma başlattı.

