Zonguldak’ta jandarma ekiplerinin bir araçta yaptığı aramada uyuşturucu madde ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kdz. Ereğli ilçesinde bir araçta ve araç içerisindeki 2 şahsın üzerinde arama yapıldı. Operasyonda 6 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları çerçevesinde şüpheli 2 şahıs, ifadeleri alınarak serbest bırakıldı.


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu
Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.
Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.
Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.
Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

