Zonguldak’ta polis ekiplerince düzenlenen operasyonda ölümcül etkiye sahip uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri Kdz. Ereğli ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. Kdz. Ereğli Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından E.B. isimli şüpheli yakalandı. Yapılan operasyon neticesinde ölümcül etkiye sahip 5 gram uyuşturucu madde, 16 adet uyuşturucu etkiye sahip hap, 1 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. E.B., ’Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak’ suçundan işlem yapılarak Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen E.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Zonguldak’ta uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklu
Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”
Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.
Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.
Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.
Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

