Zonguldak’ta Türk mutfağı haftası kapsamında alışveriş merkezinde düzenlenen programla yöresel lezzetler ve el emeği ürünler tanıtıldı.
Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile kutlanan Türk Mutfağı haftası Zonguldak’ta kutlandı. Hafta kapsamında bir alışveriş merkezinde program düzenlendi.
Programın açılış kurdelesini Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir kesti. Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri stantlarda standlardaki yöresel lezzetleri tadarak el emeği ürünleri inceledi.
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Emine Erdoğan himayelerinde Kültür Bakanlığımız Turizmi geliştirme ajansı tarafından Türkiye’de ve dış temsilciliklerde Türk mutfağı haftası düzenleniyor. Bizde ilimizde her yıl Türk mutfağı haftası düzenliyoruz. İlimizin coğrafi işaret alanlarını tatlılarını değerlerini hem kendi vatandaşlarımıza hemde misafirlerimize herkese sunuyoruz. Türkiye turizm alanında çok büyük ilerlemeler kaydetti. Turizmin çeşitlenmesi özellikle gastronomi turizmin ön plana çıkması turizme ayrı bir değer katmıştır. Hem dış hemde iç turizme daha büyük bir ivme kazandırmıştır. Bizde Zonguldak’ta ki tatlılarımızı kömecimizi, beyaz baklavamımızı, Çaycuma manda yoğurdumuzu balıklarımızı misafirlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Tüm turizm sektörü biraya geldik. Türk mutfağı haftası etkinliklerini düzenlediler. Bizde bu tatlılara hem bakacağız, hem göreceğiz hemde tatacağız. Emek verenlere teşekkür ediyorum”dedi.


Zonguldak’ta Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel ürünler tanıtıldı
TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU
Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.
Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.
Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.
Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.
Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

