Zonguldak’ta Türk mutfağı haftası kapsamında alışveriş merkezinde düzenlenen programla yöresel lezzetler ve el emeği ürünler tanıtıldı.
Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile kutlanan Türk Mutfağı haftası Zonguldak’ta kutlandı. Hafta kapsamında bir alışveriş merkezinde program düzenlendi.
Programın açılış kurdelesini Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Demir kesti. Vali Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri stantlarda standlardaki yöresel lezzetleri tadarak el emeği ürünleri inceledi.
Etkinlik sonrasında açıklama yapan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Emine Erdoğan himayelerinde Kültür Bakanlığımız Turizmi geliştirme ajansı tarafından Türkiye’de ve dış temsilciliklerde Türk mutfağı haftası düzenleniyor. Bizde ilimizde her yıl Türk mutfağı haftası düzenliyoruz. İlimizin coğrafi işaret alanlarını tatlılarını değerlerini hem kendi vatandaşlarımıza hemde misafirlerimize herkese sunuyoruz. Türkiye turizm alanında çok büyük ilerlemeler kaydetti. Turizmin çeşitlenmesi özellikle gastronomi turizmin ön plana çıkması turizme ayrı bir değer katmıştır. Hem dış hemde iç turizme daha büyük bir ivme kazandırmıştır. Bizde Zonguldak’ta ki tatlılarımızı kömecimizi, beyaz baklavamımızı, Çaycuma manda yoğurdumuzu balıklarımızı misafirlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Tüm turizm sektörü biraya geldik. Türk mutfağı haftası etkinliklerini düzenlediler. Bizde bu tatlılara hem bakacağız, hem göreceğiz hemde tatacağız. Emek verenlere teşekkür ediyorum”dedi.


Zonguldak’ta Türk Mutfağı Haftası’nda yöresel ürünler tanıtıldı
Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.
Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

