blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Eylül, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 203 bini aştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2025 devrine ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini yayımladı. Datalara nazaran, Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı 203 bin 291’e ulaşırken, Ağustos ayı içerisinde kentte 4 bin 855 aracın dönemi (satışı) yapıldı.
TÜİK datalarına nazaran, Zonguldak’taki 203 bin 291 aracın büyük bir kısmını arabalar oluşturdu. 113 bin 183 adetle araba, trafikteki en yaygın araç çeşidi olarak birinci sırada yer aldı. Arabası, 37 bin 20 adetle motosiklet, 28 bin 324 adetle kamyonet ve 11 bin 46 adetle traktör takip etti.
Kent trafiğinde ayrıyeten 6 bin 906 kamyon, 4 bin 287 minibüs, 1.833 otobüs ve 692 özel maksatlı taşıtın kayıtlarda yer aldığı belirtildi.
Ağustos’ta en çok araba satıldı
Ağustos ayı içerisinde Zonguldak’ta noterler aracılığıyla el değiştiren araç sayısı ise 4 bin 855 olarak kayıtlara geçti. Dönemi yapılan taşıtlar ortasında 3 bin 267 adetle yeniden araba başı çekti.
Aynı ay içerisinde 773 motosiklet, 530 kamyonet, 92 minibüs, 86 traktör, 61 kamyon, 29 otobüs ve 17 özel emelli aracın satışı gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

YÖK Başkanı Özvar: “Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımız açık”

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, "Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar, Amasya Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılış programına katıldı. Burada konuşan Özvar, İsrail’in soykırım uyguladığı Filistin halkının karşı karşıya kaldığı zulme değinerek bu durumun her fırsatta dünyaya anlatılması gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Erol Özvar, "Geçen sene Gazze ikametli Filistilinli öğrencilerin tahsil fiyatlarını Sayın Cumhurbaşkanımız kolaylık sağlayarak kararname çıkartmak suretiyle tahsil fiyatlarının alınmamasına karar verdi. Bu karar vicdanları soğutan tahminen de dünyada yükseköğretime dair en kıymetli kararlardan biri olmuştur. Filistinli öğrencilere ve akademisyenlere kapımızı açık tutmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin zulüm, vahşet ve baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsun Türk akademisinin kapılarını açık tutmaya devam edeceğini vurgulayan Özvar, "Sudan’da yaşanan askeri çatışmalar sebebiyle eğitim-öğretimlerine orta vermek zorunda kalan üniversitelerin bir kısmına ülkemizde 3 vilayetimizde kampüslerimizi açtık. Sudan’dan gelen 3 üniversite şu anda ülkemizde eğitim-öğretimlerine sembolik de olsa devam etmektedirler. Rektörlerini, akademisyenlerini ve bir kısım öğrencilerini biz şu anda konuk etmekteyiz. Türkiye bu açıdan zulüm, vahşeti baskı gören bütün akademisyenlere dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye’nin akademisini, üniversitenin kapılarını açık tutmaya devam ediyoruz" halinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin