Zonguldak’ta Eylül ayı itibariyle trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtları sayısı 174 bin 507 oldu.
TÜİK, 2023 yılı Eylül ayı Motorlu Kara Taşıtları istatistiklerini açıkladı. İstatistiklere göre Zonguldak’ta 2023 yılı Eylül ayında 1225 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı. Motorlu kara taşıtları sayısı 2023 Eylül ayı itibarıyla 102 bin 769’u otomobil olmak üzere 174 bin 507 oldu. Bu verilerin 4 bin 176’ünü minibüs, bin 748’ini otobüs, 26 bin 889’unu kamyonet, 6 bin 657’sini kamyon, 21 bin 300’ünü motosiklet, 612’sini özel amaçlı motorlu kara taşıtı, 10 bin 356’sını ise traktör grubu oluşturdu.


Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı araç 174 bin 507 oldu
Zonguldak’ta sıfır atıkta yeni dönem başlıyor
Zonguldak Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ Atık Yönetim Sistemi’nin tanıtım programı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Tahsin Erdem’in katılımıyla düzenlenen programa belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve belediye personeli katılım sağladı.
Çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve modern belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirilen ‘Bi-Atıkla’ sistemi ile geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm süreçlerine vatandaşlarımızın aktif katılım sağlaması hedefleniyor.
Sistem kapsamında vatandaşlarımız, teslim ettikleri geri dönüştürülebilir atıklar karşılığında puan kazanacak; elde edilen puanlar Belediye Sıfır Atık Marketi’nde kullanılabilecek. Böylece hem çevre bilincinin artırılması hem de sıfır atık kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.
Programda konuşan Başkan Tahsin Erdem, iklim değişikliğiyle mücadelenin yalnızca bugünün değil, geleceğin de en önemli sorumluluklarından biri olduğuna dikkat çekerek, çevre odaklı projelerin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.
Tanıtım programında ayrıca sistemin işleyişi hakkında katılımcılara detaylı bilgilendirme yapıldı.
Zonguldak Belediyesi olarak çevreyi koruyan, geri dönüşümü teşvik eden ve sürdürülebilir yaşam kültürünü güçlendiren projeleri hayata geçirmeye devam edeceği bildirildi.

