ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde 10’larca TIR şehir merkezinde konvoy oluşturup korna çalarak darbe girişimini protesto etti. Konvoyu düzenleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civlek TIR’ları ile demokrasi nöbetine başladıklarını belirterek gerektiğinde tankların önünde duracaklarını söyledi. Kdz. Ereğli ilçesinde 10’larca TIR ve kamyon Bağlık Polis Karakolu önünde toplanarak konvoy oluşturdu. Türk Bayrakları ile süslenen TIR ve kamyonlar ilçe merkezine girerek korna çalıp 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe teşebbüsünü protesto etti. Konvoyun ardından ilçe merkezindeki Uzunkum Caddesi’ne TIR ve kamyonlarını park eden sürücüler, demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, TIR ve kamyonları ile tankların önüne siper olmaya hazır olduklarını söyledi. Vatan sevgisi nedeniyle TIR ve kamyonlarla konvoy düzenlediklerini ifade eden Civelek “Biz burada TIR’larımız ile nöbet tutuyoruz. Gerekirse TIR’larımızla tankların önüne siper olur yine de bu vatanı kimseye yar etmeyiz. TIR’cı ve kamyoncu arkadaşlarımızla burada nöbetteyiz” dedi. TIR ve kamyon sürücüleri gelecek ikinci bir talimata kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini ifade etti.


Zonguldak’ta TIR’lar demokrasi nöbetine başladı
Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı
Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.
Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.
Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.


