ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde 10’larca TIR şehir merkezinde konvoy oluşturup korna çalarak darbe girişimini protesto etti. Konvoyu düzenleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civlek TIR’ları ile demokrasi nöbetine başladıklarını belirterek gerektiğinde tankların önünde duracaklarını söyledi. Kdz. Ereğli ilçesinde 10’larca TIR ve kamyon Bağlık Polis Karakolu önünde toplanarak konvoy oluşturdu. Türk Bayrakları ile süslenen TIR ve kamyonlar ilçe merkezine girerek korna çalıp 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe teşebbüsünü protesto etti. Konvoyun ardından ilçe merkezindeki Uzunkum Caddesi’ne TIR ve kamyonlarını park eden sürücüler, demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, TIR ve kamyonları ile tankların önüne siper olmaya hazır olduklarını söyledi. Vatan sevgisi nedeniyle TIR ve kamyonlarla konvoy düzenlediklerini ifade eden Civelek “Biz burada TIR’larımız ile nöbet tutuyoruz. Gerekirse TIR’larımızla tankların önüne siper olur yine de bu vatanı kimseye yar etmeyiz. TIR’cı ve kamyoncu arkadaşlarımızla burada nöbetteyiz” dedi. TIR ve kamyon sürücüleri gelecek ikinci bir talimata kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini ifade etti.


Zonguldak’ta TIR’lar demokrasi nöbetine başladı
Eskipazar’da dolu ve sağanak etkili oldu, dere taştı
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağışın ardından dere taşarken, ekili araziler gölete döndü.
İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, özellikle yüksek kesimlerde etkisini artırdı. Yağışla birlikte bazı bölgelerde dolu da etkili oldu. Sürücüler araçlarını yol kenrarına çekerek dolu yağışının geçmesini bekledi.
Eskipazar ilçesine bağlı Çandırlar köyü mevkisinde etkili olan kuvvetli yağış sonrası dere taştı. Taşkın nedeniyle yolun bazı bölümleri suyla kaplanırken, sürücüler araçlarıyla kontrollü şekilde ilerlemek zorunda kaldı. Yağışın ardından çevredeki tarım arazileri su altında kalırken, ekili alanlar adeta gölete döndü.
Bölgede olumsuzluk yaşanmaması için ekiplerin durumu yakından takip ettiği öğrenildi.


