Karabük Postası tarafından
21 Temmuz, 2016 08:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta TIR’lar demokrasi nöbetine başladı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde 10’larca TIR şehir merkezinde konvoy oluşturup korna çalarak darbe girişimini protesto etti. Konvoyu düzenleyen Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civlek TIR’ları ile demokrasi nöbetine başladıklarını belirterek gerektiğinde tankların önünde duracaklarını söyledi. Kdz. Ereğli ilçesinde 10’larca TIR ve kamyon Bağlık Polis Karakolu önünde toplanarak konvoy oluşturdu. Türk Bayrakları ile süslenen TIR ve kamyonlar ilçe merkezine girerek korna çalıp 15 Temmuz 2016 akşamı yaşanan darbe teşebbüsünü protesto etti. Konvoyun ardından ilçe merkezindeki Uzunkum Caddesi’ne TIR ve kamyonlarını park eden sürücüler, demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Burada gazetecilere açıklama yapan Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, TIR ve kamyonları ile tankların önüne siper olmaya hazır olduklarını söyledi. Vatan sevgisi nedeniyle TIR ve kamyonlarla konvoy düzenlediklerini ifade eden Civelek “Biz burada TIR’larımız ile nöbet tutuyoruz. Gerekirse TIR’larımızla tankların önüne siper olur yine de bu vatanı kimseye yar etmeyiz. TIR’cı ve kamyoncu arkadaşlarımızla burada nöbetteyiz” dedi. TIR ve kamyon sürücüleri gelecek ikinci bir talimata kadar nöbet tutmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Kasım, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kırklar Dağı Mescidi çıkan yangında kül oldu

Trabzon-Bayburt hududunda, 3 bin 100 rakımda bulunan Kırklar Dağı Mescidi, bu akşam çıkan yangında kül oldu.
Alınan bilgiye nazaran, yörede manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı Mescidi’nde bu akşam bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında büyük kısmı ahşap alan tarihi mescid alevlere teslim olurken, yangına rüzgar nedeniyle müdahale edilemedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Yüzyıllardır yöre halkı tarafından manevi bir merkez olarak kabul edilen Kırklar Dağı, yörede "Kırkların buluşma yeri" inancıyla anılıyordu.
Son yıllarda birçok kişi için uğrak bir nokta haline gelen Kırklar Dağı, hem inanç turizmi hem de tabiat turizmi açısından öne çıkıyordu. Bölge, kuvvetli parkurlarıyla yerli ve yabancı dağcıların rotasında da yeralıyordu.

Bizi sosyal medyadan takip edin