Zonguldak’ta hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte şehrin yüksek kesimlerinde sis etkili oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından şehir merkezinde hava sıcaklıkları 7 dereceye kadar düştü. Sıcaklığın düşmesiyle birlikte şehrin yüksek kesimlerinde sis etkili oldu. Şehir merkezinde de sisle birlikte yağış da devam etti.
Sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 4 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
Karabük’te "Afetler ve Dayanıklılık Ayı" hasebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde kent genelindeki tüm okullarda eş vakitli afet tatbikatı yapıldı.
Tatbikatlarda, öğrenciler ve okul işçisi mümkün afetlere karşı hazırlıklı olma konusunda farkındalık kazandı. Tatbikat kapsamında Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Cansız, Şube Müdürü Oktay Köse ve MEB AKUP Başkanı Özkan Mermi, Şehit Cevdet Çay Ortaokulu’nda gerçekleştirilen uygulamayı yerinde inceledi.
Öğrencilerin "çök-kapan-tutun" hareketini uyguladığı ve akabinde okul binasının tahliye edildiği tatbikat muvaffakiyetle tamamlandı. Senaryo gereği okuldan inançlı formda çıkan öğrenciler, toplanma alanında bir ortaya geldi.
Tahliye sonrası AKUP Koordinatörü ve Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Cansız, öğrenci ve öğretmenlere afet şuurunun ehemmiyeti ile aile içinde alınabilecek önlemler konusunda bilgilendirmede bulundu.
Uygulamanın öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dökmesine ve bu şuuru ailelerine aktarmalarına katkı sağladığını belirtildi.
Tatbikatın ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in "Bakanımızın Size Bildirisi Var" başlıklı broşürü, vilayet genelindeki tüm öğrencilere dağıtılarak Bakan Tekin’in afet hazırlığına ait iletileri paylaşıldı.