Zonguldak’ta sis ve yağışlı hava etkili oluyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
zonguldakta sis ve yagisli hava etkili oluyor Ftp8bI1h
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta sis ve yağışlı hava etkili oluyor

Zonguldak’ta sabah saatlerinden itibaren sis ve yağış tesirli oldu.

Meteoroloji bilgilerine nazaran, kentte sıcaklık 7 derece olarak ölçüldü. Nem oranının yüzde 92 düzeylerinde olduğu bölgede, rüzgarın saatte 26 kilometre süratle esmesi bekleniyor. Hafif yağışların gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde de yağışların süreceği belirtilirken, hava sıcaklıklarının Salı günü 10 dereceye kadar yükselebileceği öngörülüyor. Perşembe günü sıcaklıkların 6 dereceye kadar düşmesiyle birlikte soğuk havanın tesirini artıracağı varsayım ediliyor.

Vatandaşların, sis ve yağış nedeniyle dikkatli olmaları istenirken, düşük görüş arasına karşı bilhassa şoförlerin önlemli davranması gerektiği vurgulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin