Zonguldak’ta sabah saatlerinden itibaren sis ve yağış tesirli oldu.
Meteoroloji bilgilerine nazaran, kentte sıcaklık 7 derece olarak ölçüldü. Nem oranının yüzde 92 düzeylerinde olduğu bölgede, rüzgarın saatte 26 kilometre süratle esmesi bekleniyor. Hafif yağışların gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
Önümüzdeki günlerde de yağışların süreceği belirtilirken, hava sıcaklıklarının Salı günü 10 dereceye kadar yükselebileceği öngörülüyor. Perşembe günü sıcaklıkların 6 dereceye kadar düşmesiyle birlikte soğuk havanın tesirini artıracağı varsayım ediliyor.
Vatandaşların, sis ve yağış nedeniyle dikkatli olmaları istenirken, düşük görüş arasına karşı bilhassa şoförlerin önlemli davranması gerektiği vurgulandı.


Zonguldak’ta sis ve yağışlı hava etkili oluyor
Geceyi aydınlatan şimşekler görsel şölen sundu
Karabük’te gece saatlerinde gökyüzünü aydınlatan şimşekler, etkileyici görüntüler oluşturdu. Peş peşe çakan şimşekler geceyi adeta gündüze çevirirken, ortaya görsel manzaralar çıktı.
Kent merkezinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun bulut örtüsü, gece saatlerinde yerini gök gürültülü hava olaylarına bıraktı. Bulutların arasından ardı ardına çakan şimşekler, gökyüzünü saniyeler boyunca aydınlattı. Zaman zaman gökyüzünü baştan sona kaplayan şimşekler, oluşturduğu güçlü ışıklarla gece karanlığını aydınlatırken, kent siluetiyle birleşen görüntüler görsel şölen sundu. Gökyüzünde oluşan zikzak şeklindeki ışıklar ve bulutlar arasındaki parlama anları dikkat çekti.
Kentin birçok noktasından net şekilde görülebilen doğa olayı vatandaşların da ilgisini çekti. Şimşeklerin oluşturduğu ışık gösterisini izleyen vatandaşlar, o anları cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
Yaklaşık bir saat boyunca aralıklarla devam eden şimşek gösterisinin ardından kentte kısa süreli yağış etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri ise bölgede yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edebileceği uyarısında bulundu.

