Reklam
Reklam
zonguldakta roman vatandaslar saglik taramasindan gecti 7fgncPjm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Aralık, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta Roman vatandaşlar sağlık taramasından geçti

Zonguldak Kilimli İlçe Sağlık Müdürlüğü; Çatalağzı Hacıoğlu Mahallesi Taşocağı Mevkiinde ikamet eden Roman vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.

Roman vatandaşlara yönelik strateji belgesi ve birinci aşama ulusal eylem planı kapsamında, Kilimli İlçe Sağlık Müdürlüğü hekim, diş hekimi, ebe ve hemşirelerden oluşan sağlık ekibi Çatalağzı Hacıoğlu Mahallesi Taşocağı Mevkiindeki Roman vatandaşlara tansiyon ve kan şekeri ölçümü taramaları yaptı.

Hastalara kronik hastalıkları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunuldu. Kanser taramaları hakkında bilgi verildi. ‘Ağız Diş Sağlığı’, ‘Verem’ ve ‘SMA’ konu içerikli broşürler dağıtıldı. Gebe vatandaşlara doğal olan normal doğumun önemi, hamilelik ve doğum süreci ve lohusalık hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Kilimli İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Uzm. Dr. Tuğçe Abacı Acar, “ Bilindiği üzere birçok hassas grupta olduğu gibi, Roman vatandaşların yaşamış oldukları sorunların giderilmesi için bütüncül bir yaklaşım sergilenmesi gerekmektedir. Sağlık sunucuları olarak Roman vatandaşların, sağlıklarının geliştirilmesi, sağlık okuryazarlıklarının artırılması ve sağlık hizmetlerinden daha etkin/etkili faydalanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır bizlerde bu çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kelkit cayi tasti agaclik alan nehre donustu seralar sular altinda kaldi Uar9EeBi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı

Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.

Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.

Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.

Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin