Zonguldak’ta çarşı ve pazarlarda Ramazan sakinliği yaşanırken esnaf hareketlilik için bayramı bekliyor.
Kentte kıyılar ve caddelerde Ramazan’la birlikte gözle görülür bir sakinlik yaşanıyor. Kent merkezinde bilhassa sahur ve iftar sonrası kısmi bir hareketlilik yaşansa da gün içerisindeki sakinlik esnafı etkiliyor. Vatandaşlar ise Ramazan ayının manevi atmosferi gereği iftara hazırlık yapmak için konutlarında vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bilhassa kıyıda ve kentin en işlek caddesi Gazipaşa’da esnaf haraketlilik için bayramı bekliyor. Esnaf Orhan Burhan Hamarat, Ramazan ayının ticari hareketliliğe yansımasını kıymetlendirerek, “Atalarımız boşuna demiyormuş. Nerede o eski Ramazanlar. Eski Ramazan havasını bulamıyoruz. İşlerimizi direkt etkiliyor. Ramazanda genel olarak bir sakinlik ve sakinlik hakim. Artık bayrama bir hafta kala ümidimiz var, o vakit bir hareketlilik olur diye bekliyoruz” tabirlerini kullandı.


Zonguldak’ta Ramazan sessizliği; esnaf hareketlilik için bayramı bekliyor
Yükselen suda mahsur kalan mandaları atıyla kurtardı
Karabük’ün Eskipazar ilçesinde Hamamlı Çayı’nda otlayan iki manda, su seviyesinin yükselmesi üzerine mahsur kalırken, sahibi atıyla çaya girerek hayvanları güvenli alana çıkardı.
Hamamlı köyünde serinlemek amacıyla çaya giren mandalar, suyun yükselmesiyle karşı kıyıda kaldı.
Durumu fark eden manda sahibi, atına binerek çaya girdi.
Tehlikeye rağmen hayvanlarını bırakmayan besici, bir süre uğraştıktan sonra önüne geçtiği mandaları bulunduğu yerden çıkararak güvenli bölgeye ulaştırdı.
O anlar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

