blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Temmuz, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta ormanlık alanda çıkan yangına ekipler müdahale etti

Zonguldak’ın merkez ilçesine bağlı Kaleoğlu köyü yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın paniğe neden oldu. Alevlerin süratle yayılması üzerine etraf ilçelerden bölgeye çok sayıda destek takım sevk edildi.
Yangın, Kaleoğlu köyü kırsalında başladı. Ormanlık alandan yükselen ağır dumanları fark eden vatandaşlar durumu çabucak yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye etraf ilçelerden de destek grupların dayanağı ile itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü grupları ile jandarma takımları sevk edildi. Yangının çıktığı alanın engebeli olması nedeniyle müdahale vakit zaman zahmetle sürdürülüyor.
Ekipler, yangını denetim altına almak için karadan ağır bir uğraş yürütürken birinci belirlemelere nazaran ağaçlar ziyan gördü. Yangının çıkış nedeni şimdi netlik kazanmazken, soğutma çalışmalarının akabinde ayrıntılı inceleme yapılacağı öğrenildi.
Yangında ziyan gören alanın yaklaşık 5 dekar olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu’da kamyonetin çarptığı anne ayı ve üç yavrusu telef oldu

Kastamonu-İnebolu kara yolu üzerinde gece saatlerinde kamyonetin çarptığı anne ayı ile üç yavrusu telef oldu.
Edinilen bilgiye nazaran, Kastamonu-İnebolu kara yolu üzerinde Seydiler ilçesi çıkışında gece saatlerinde plakası ve şoförü belirlenemeyen kamyonet, anne ayı ile 3 yavrusuna çarptı. Kazada anne ayı ile üç yavrusu telef oldu. Kazada kamyonet şoförü olay yerinden kaçarken, yoldan geçen öteki şoförlerin ihbarıyla kaza yerine jandarma ile Kastamonu Tabiat Müdafaa ve Milli Park Müdürlüğü takımları sevk edildi.
Ekiplerin incelemesinin akabinde anne ayı ve üç yavrusu, yoldan kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin