Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ekim, 2023 20:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta muhtarlar çelenk bıraktı

19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla Zonguldak’ta tören düzenlendi.
Valilik önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb Cezmi Yalınkılıç, Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve muhtarlar katıldı. Tören saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Muhtarlar Derneği yönetimi günün anısına tören alanına çelenk bıraktı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı ve Meşrutiyet Mahallesi Muhtarı Dursun Kılav, “Muhtarlar müessesi ikinci Mahmut’un fermanı ile kurulmuş 19 Ekim 2015 Ekim’de Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim’in muhtarlar gününü kutlanması karar verilmiştir. Bu günün oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimidir. 194 yıllık kök bir geçmişe sahiptir. Muhtarlık Osmanlı döneminden cumhuriyet dönemine taşınan önemli bir birimdir. Muhtar söz sahibi seçilmiş ihtiyar anlamları da taşımış halkımızın bizzat seçtiği kişidir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin