Reklam
Reklam

Zonguldak’ta Metek 3 il istişare toplantısı gerçekleştirildi

zonguldakta metek 3 il istisare toplantisi gerceklestirildi 3NhPw7Jh jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Haziran, 2024 16:45 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta METEK III Projesi Kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Bilgilendirme ve İl istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen METEK III Projesi kapsamında düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Bilgilendirme ve İl İstişare Toplantısı, Zonguldak’ta gerçekleştirildi. Toplantıya; Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Millî Eğitim Müdürü Osman Bozkan, ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Bakanlık Temsilcisi İrfan Gürkan Karaçam, METEK III Projesi Uzmanı Fulya Sürmen, Mesleki ve Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Erdal Yılmaz, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş dünyasından katılımcılar ve mesleki ve teknik liselerde görev yapan öğretmenler katıldı.

Program, açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı. Ardından METEK III Projesi kapsamında ildeki mesleki ve teknik eğitimle ilgili sunumlar yapıldı. Sunumların ardından katılımcıların soruları cevaplandırıldı ve toplantı sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karadeniz’in Zeugması Hadrianopolis’te kazı çalışmaları başladı

karadenizin zeugmasi hadrianopoliste kazi calismalari basladi vHpHzHs9
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Kazılarda Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda tespit edilen yeni yapının ortaya çıkarılması hedeflenirken, ortaya çıkarılan sarayın kabul salonundaki mozaikler de bu yıl restore edilerek ziyarete açılacak.

Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerine ait önemli kalıntılarıyla dikkat çeken Hadrianopolis Antik Kenti’nde 2026 yılı kazı sezonu başladı. Bu yıl kazılar, Dört Nehir Kilisesi’nin doğusunda belirlenen yeni bir alanda yoğunlaştırılacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Ersin Çelikbaş, geçmiş yıllarda yapılan jeoradar araştırmalarında tespit edilen yeni yapının gün yüzüne çıkarılması için çalışmalara başladıklarını belirtti. Küçük bir ekiple sezonu açtıklarını ifade eden Çelikbaş, hedeflerinin söz konusu yapının kazısını bu yıl içerisinde tamamlamak olduğunu söyledi. Hadrianopolis’te her yıl yeni bir yapıyı ortaya çıkarıp restorasyonunu tamamlayarak ziyaretçilere açmayı amaçladıklarını dile getiren Çelikbaş, bu yıl da aynı hedef doğrultusunda çalışacaklarını kaydetti. Çelikbaş, “Diğer bir önemli bizim çalışma noktamız ise geçen yıl ortaya çıkarmış olduğumuz saray yapısının bir bölümü olan kabul salonunun zemin mozaiklerinin bu yıl restorasyonunu tamamen bitirip, yine ziyaretçilerimizin hizmetine açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Son yıllarda tanıtım faaliyetlerinin etkisiyle Hadrianopolis’e olan ilginin önemli ölçüde arttığını vurgulayan Çelikbaş, antik kentin akşam saatlerinde dahi ziyaretçi ağırladığını ifade etti. Çelikbaş, kazı ekibinin önümüzdeki yıllarda da Hadrianopolis’e yeni yapılar ve teşhir alanları kazandırmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin