Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız, Türkiye’nin en güzel arama kurtarma grubunun Zonguldak’ta hayata geçeceğini açıkladı.
Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız basın mensuplarıyla toplum merkezinde kahvaltıda bir ortaya geldi. Kahvaltı sonrasında Lider Yağız gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yağız, “Göreve geldikten sonra teşkilatlarımızı tamamladık. Zonguldak vilayet merkezine geçildi. Bu nedenle ilçelerimizin bize bağlı olduğu merkezi sisteme geçildi. Bunu genel merkezimize bağlı olarak yapmaya çalışıyoruz. Kurumsal yapılanmayı tamamladık. Zonguldak arama kurtarma takımını kurduk. Bunun da ekip lideri olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 11-12 Ocak’da akreditasyon imtihanımız var. 45 kişilik bir tim lakin 25 bireyi madenciden oluşuyor. Tahminen de Türkiye’nin en yeterli arama kurtarma takımlarından biri olacak. Bu türlü bir grubu kurmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Madencilerimiz bir efsane bu efsaneyi Kızılay’la birleştiriyoruz. Besin yardımlarımız da devam ediyor. 120 aileyi nakli yardım dağıttık. Bunun yanında bağışçılarımızın dayanakları ile kıyafet seferberliği sağladık. Zonguldak’ta üşüyen çocuk kalmasın ideolojisi ile yardım ediyoruz. Ortaokul, lise seviyesine çıkıp bu yardımları devam ettirmek istiyoruz. Binamızın en üst katına Kızılay butik kuruyoruz. Oradan gereksinim sahibi ailelere dayanaklarımız devam edecek. Kontrollü hürlük ofisinde Kızılay butik açıyoruz. Cezaevinde de cezaevi butik açıyoruz. Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünün altına da orada toplumsal market var. Oraya da dayanak vereceğiz”dedi.


Zonguldak’ta madencilerin yer aldığı arama kurtarma ekibi oluşturuldu
Kastamonu’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama
Kastamonu’da polis ekiplerince 8-15 Haziran tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda, gözaltına alınan 9 şüpheliden 3’ü tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin il genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 353 adet sentetik ecza hapı, 65 gram kannabinoid katkılı tütün, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 5 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet tabanca şarjörü, 1 adet bıçak, 8 adet cep telefonu ve 7 adet SIM kart ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edilirken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince narkotik suçlarla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaların kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

