Reklam
Reklam
zonguldakta madencilerin yer aldigi arama kurtarma ekibi olusturuldu QnkaFMsP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta madencilerin yer aldığı arama kurtarma ekibi oluşturuldu

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız, Türkiye’nin en güzel arama kurtarma grubunun Zonguldak’ta hayata geçeceğini açıkladı.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız basın mensuplarıyla toplum merkezinde kahvaltıda bir ortaya geldi. Kahvaltı sonrasında Lider Yağız gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yağız, “Göreve geldikten sonra teşkilatlarımızı tamamladık. Zonguldak vilayet merkezine geçildi. Bu nedenle ilçelerimizin bize bağlı olduğu merkezi sisteme geçildi. Bunu genel merkezimize bağlı olarak yapmaya çalışıyoruz. Kurumsal yapılanmayı tamamladık. Zonguldak arama kurtarma takımını kurduk. Bunun da ekip lideri olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 11-12 Ocak’da akreditasyon imtihanımız var. 45 kişilik bir tim lakin 25 bireyi madenciden oluşuyor. Tahminen de Türkiye’nin en yeterli arama kurtarma takımlarından biri olacak. Bu türlü bir grubu kurmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Madencilerimiz bir efsane bu efsaneyi Kızılay’la birleştiriyoruz. Besin yardımlarımız da devam ediyor. 120 aileyi nakli yardım dağıttık. Bunun yanında bağışçılarımızın dayanakları ile kıyafet seferberliği sağladık. Zonguldak’ta üşüyen çocuk kalmasın ideolojisi ile yardım ediyoruz. Ortaokul, lise seviyesine çıkıp bu yardımları devam ettirmek istiyoruz. Binamızın en üst katına Kızılay butik kuruyoruz. Oradan gereksinim sahibi ailelere dayanaklarımız devam edecek. Kontrollü hürlük ofisinde Kızılay butik açıyoruz. Cezaevinde de cezaevi butik açıyoruz. Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünün altına da orada toplumsal market var. Oraya da dayanak vereceğiz”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumun sakli cenneti yesil gol dogaseverlerin gozdesi oldu lX5YJRQx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un ’saklı cenneti’ Yeşil Göl doğaseverlerin gözdesi oldu

Çorum’un Laçin ilçesinde “saklı cennet” olarak nitelendirilen Yeşil Göl, doğal güzellikleriyle vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Çorum’un Laçin ilçesinde bulunan Yeşil Göl, suyunun rengi ve çevresini saran ağaçlarla mest ediyor. Sahip olduğu eşsiz doğal güzelliği ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çeken göl, aynı zamanda çok sayıda balık türüne de ev sahipliği yapıyor. Şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası haline gelen bölgede, ziyaretçiler göl kenarında piknik yapmanın keyfini çıkarırken, orman içerisindeki patika yollarda yürüyüş yaparak doğayı keşfetme imkanı buluyor. Bölgede macera tutkunları için ATV turları gibi etkinlikler düzenleniyor. Yılın her mevsimi doğaseverlerin olan bölgeye havaların ısınmasıyla birlikte ilgi arttı.

“Buranın havası çok güzel”

Arkadaşlarıyla birlikte bölgeye gezmeye gelen Mehmet Karakurt, “Köpeğimizi gezdirmeye geldik. 2-3 hafta önce özellikle su seviyesi çok aşağıdaydı. Ama son yağışlarla birlikte yükselmiş durumda. Sadece burası değil, diğer barajlarımız da aynı şekilde. Buranın havası çok güzel” dedi.

“Çok hoşumuza gitti”

Ailesiyle birlikte piknik yapmak için bölgeye gelen Arif Işık da, “Niyetimiz Oğuzlar ilçesine gitmekti ama ağabeyim burayı önerdi. Biz de görmeye geldik ve geldiğimizde de çok memnun kaldık. İleride bulunan şelaleyi gezdik. Çok hoşumuza gitti” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin