Reklam
Reklam
zonguldakta madencilerin yer aldigi arama kurtarma ekibi olusturuldu QnkaFMsP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Aralık, 2024 16:00 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta madencilerin yer aldığı arama kurtarma ekibi oluşturuldu

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız, Türkiye’nin en güzel arama kurtarma grubunun Zonguldak’ta hayata geçeceğini açıkladı.

Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Kürşad Yağız basın mensuplarıyla toplum merkezinde kahvaltıda bir ortaya geldi. Kahvaltı sonrasında Lider Yağız gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yağız, “Göreve geldikten sonra teşkilatlarımızı tamamladık. Zonguldak vilayet merkezine geçildi. Bu nedenle ilçelerimizin bize bağlı olduğu merkezi sisteme geçildi. Bunu genel merkezimize bağlı olarak yapmaya çalışıyoruz. Kurumsal yapılanmayı tamamladık. Zonguldak arama kurtarma takımını kurduk. Bunun da ekip lideri olmaktan onur ve gurur duyuyorum. 11-12 Ocak’da akreditasyon imtihanımız var. 45 kişilik bir tim lakin 25 bireyi madenciden oluşuyor. Tahminen de Türkiye’nin en yeterli arama kurtarma takımlarından biri olacak. Bu türlü bir grubu kurmanın memnunluğunu yaşıyoruz. Madencilerimiz bir efsane bu efsaneyi Kızılay’la birleştiriyoruz. Besin yardımlarımız da devam ediyor. 120 aileyi nakli yardım dağıttık. Bunun yanında bağışçılarımızın dayanakları ile kıyafet seferberliği sağladık. Zonguldak’ta üşüyen çocuk kalmasın ideolojisi ile yardım ediyoruz. Ortaokul, lise seviyesine çıkıp bu yardımları devam ettirmek istiyoruz. Binamızın en üst katına Kızılay butik kuruyoruz. Oradan gereksinim sahibi ailelere dayanaklarımız devam edecek. Kontrollü hürlük ofisinde Kızılay butik açıyoruz. Cezaevinde de cezaevi butik açıyoruz. Toplumsal Hizmetler Müdürlüğünün altına da orada toplumsal market var. Oraya da dayanak vereceğiz”dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu iletisim fakultesinde kurmaca film gosterimleri gerceklestirildi FPQ25Bhx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0 0

KBÜ İletişim Fakültesi’nde kurmaca film gösterimleri gerçekleştirildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesinde düzenlenen etkinlikte, öğrencilerin hazırladığı kurmaca filmler izleyiciyle buluşurken film afişleri de sergilendi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “Bitirme Projesi Kurmaca Film Gösterimleri ve Film Afişleri Sergisi”, öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı çalışmaları sanatseverlerle buluşturdu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan film afişleri sergisinin açılışıyla başlayan programda, Kısa Film Projesi dersi kapsamında Doç. Dr. Burak Türten ve Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak danışmanlığında hazırlanan “İstasyon”, “Son Misafir”, “Mektup”, “Mahrumiyet”, “Kerem” ve “Tereddüt” adlı kurmaca filmler gösterildi.

Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kemal Avcı, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Bulut, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Türten’in yanı sıra öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Kemal Avcı, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamayla birleştirmelerinin önemine dikkat çekerek, ortaya çıkan eserlerin fakültenin üretim odaklı eğitim anlayışının somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gösterimlerin ardından filmler üzerine değerlendirmelerde bulunulurken, öğrencilerin hazırladığı projeler katılımcılardan beğeni topladı.

Karabük’te ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde çekilen filmlerin önümüzdeki dönemde çeşitli film festivallerinde Karabük Üniversitesini temsil etmesi hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin