blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Şubat, 2025 08:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta korku dolu gece, çenesine silah dayayıp boşandığı eşinin gelmesini istedi

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde bir kişi, eline aldığı silahla boşandığı eşi eşinin gelmesini isteyerek intihara kalkıştı. Eski koca, bir el ateş edince etraftakiler dehşet dolu anlar yaşadı. Polisin ve eski eşinin ikna ettiği adam hastaneye kaldırıldı.
İlçeye bağlı Ağalar Mahallesi’nde Fazilet Sitesi’ndeki bir apartman dairesinde akşam saatlerinde yaşanan olayda 41 yaşındaki A.A., boşandığı eşiyle barışmak istediğini söyleyerek meskeninde bulunan tüfeği çenesine dayadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis grupları etrafta güvenlik tedbiri aldı. Polislerin ikna uğraşlarına karşılık vermeyen A.A., boşandığı eşinin olay yerine gelmesini istedi. Polisin ulaştığı eski eş, çelik yelek giydirilerek A.A.’yı ikna etmeye çalıştı. Eski eşinin "Beni seviyorsan silahı polise vereceksin" dediği sırada A.A. bir el ateş edince etraftakiler endişe dol anlar yaşadı. A.A.’nın eski eşi ikna eforları sırasında baygınlık geçirince sıhhat grupları müdahale etti. Endişe dolu anların yaşandığı gecede 1 buçuk saat süren ikna gayretleri muvaffakiyetle sonuçlandı.
A.A., boşandığı eşiyle birlikte ambulansa bindirilerek Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olay yerine gelen Devrek Kaymakamı Muhammed Evlice, takımlardan bilgi aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin