Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta konut piyasasında hareketlilik yaşanıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan Şubat 2025 konut satış istatistikleri, Zonguldak’ta konut satışlarının bir evvelki yılın tıpkı periyoduna nazaran artış gösterdiğini ortaya koydu.
Zonguldak’ta Şubat 2025’te toplam 543 konut satıldı. Bu sayı, Şubat 2024’teki 432 konut satışına kıyasla yüzde 25,7’lik bir artışa işaret ediyor. İpotekli satışlar (kredi ile yapılan satışlar) 101 olarak gerçekleşirken, bir evvelki yılın tıpkı periyodunda bu sayı 68 olarak açıklandı.
Diğer satışlar ise (ipotekli olmayan satışlar) 442’ye ulaşarak geçen yılki 364 satışın üzerine çıktı. Birinci el satışlar (yeni konut satışları) 179 olarak kaydedilirken, geçen yıl bu sayı 130 olarak açıklandı.
İkinci el satışlar ise 364’e ulaşarak geçen yılki 302 satışın üzerine çıktı. Emlak uzmanları, Zonguldak’taki konut satışlarındaki bu artışın konut piyasasında hareketlilik yaşandığını gösterdiğine dikkat çekti.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da Nisan karı: Ekipler yollarda teyakkuza geçti

Çorum’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Karayolları takımları tarafından kar yağışının tesirli olduğu yolda küreme çalışması başlatıldı.
Meteorolojinin soğuk hava iddiasında bulunduğu Çorum’da hava sıcaklığının düşmesinin akabinde kar yağışı tesirli olmaya başladı. Vilayet merkezinde de yağan kar yağışı yüksek rakımlı bölgeleri beyaza bürüdü. Kar yağışı ile birlikte Çorum Belediyesi, Vilayet Özel Yönetimi ve Karayolları grupları teyakkuza geçti. Gruplar akşam saatleri itibariyle başlayan kar yağışının tesirli olduğu bölgelerde tuzlama ve küreme çalışması yürütüyor. Kar yağışı sebebiyle Çorum-Samsun karayolunda şoförler suratlarını düşürerek ilerliyor.
Çorum-Samsun karayolunda seyir halinde olan şoförlerden Eren Atalay, "Şu anda Nisan ayının ortalarındayız. Birinci sefer bu türlü bir kar yağışı ile karşılaşıyoruz. Şu an Çorum-Samsun karayolu ortasındayım ve ağır bir kar yağışı ile karşı karşıyayız. Bu aylarda hiç beklemediğimiz şeylerden bir tanesi kar yağmasıydı. Çok telaşlıyız, seyahatte da zorluk çekiyoruz. Buradan trafikteki bütün araç sahiplerine, sürücülere, tır sürücülerimize ve taksilere dikkatli olmalarını, inşallah hiçbir kaza bela olmadan seyahatlerini geçirmelerini diliyorum" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.