Zonguldak’ta kuvvetli kar ihtarının akabinde gece saatlerinden itibaren tesirli olan kar yağışı yüksek bölümlerde kartpostallık görünümler oluşturdu. Havadan görüntülenen Zonguldak-Ereğli kara yolunda gece saatlerinden itibaren tuzlama çalışmaları yapıldı.
Zonguldak Valiliğinin kuvvetli kar yağışına bağlı olarak buzlanma ve don ikazlarının akabinde kar yağışı yüksek kısımlarda tesirini gösterdi. Kent merkezinde ise karla karışık yağmur tesirli olurken Zonguldak-Ereğli kara yolundaki kar görüntüleri adeta kartpostallık manzaralar oluşturdu.
Kara yolunda gece boyunca tuzlama çalışmaları yapıldı. Kar görünümleri dron ile havadan görüntülenirken kar yağışının aralıklarla tesirini sürdürmesi bekleniyor. Zonguldak-İstanbul, Zonguldak-Ankara kara yolunda ise kar sebebiyle rastgele bir aksama yaşanmadığı öğrenildi.


Zonguldak’ta kar manzarası havadan görüntülendi
Bolu’da dereler taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Bolu’nun Mudurnu ilçesinde etkili olan şiddetli sağanak yağış sonrası derelerin taşması sonucu bazı tarım arazileri ve yollar sular altında kaldı.
Mudurnu ilçesinde dün öğleden sonra başlayan ve şiddetini artıran yağışlar bölgede taşkınlara neden oldu. İlçeye bağlı Tımaraktaş köyü sınırları içerisinde etkili olan şiddetli yağışın ardından derelerde su seviyesi aniden yükseldi. Ormanlık alanın içerisinden geçerek taşan sular, çevredeki tarım arazilerini sular altında bıraktı. Taşkın suları nedeniyle ekili araziler zarar görürken, dere kenarlarında bulunan yollar da sulara gömüldü. Bölgede suların çekilmesiyle birlikte tarım arazilerindeki hasarın boyutunun ortaya çıkması bekleniyor.

