Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Nisan, 2015 08:52 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta Kaçak İçki Operasyonu

ZONGULDAK’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde 120 şişe kaçak rakı, 17 adet uyuşturucu hap ve 3 adet sahte çek ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Filyos beldesinde jandarma ekiplerinin takibi sonucu bir araç durduruldu.
Cumhuriyet savcısından alınan kararla aranan araçta 120 şişe 70’lik bandrolsüz rakı, 17 adet uyuşturucu hap ve şahısların üzerinde 3 adet sahte çek ele geçirildi. Olayla ilgili Özcan Ö. (40), Mehmet B.A.(41), Satılmış K. (41), Sezgin S. (45) ve Erkan E. (41) gözaltına alındı. Zanlılardan 4’ü savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, başka suçlardan sabıkalı olan ve arandığı öğrenilen Erkan E. ise tutuklanarak Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude akademik yazimda dijital cozumler egitimi verildi 9gvwT5iK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
07 Mayıs, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de akademik yazımda dijital çözümler eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) gerçekleştirilen “Akademik Yazımda Dijital Çözümler” eğitiminde, akademik çalışmalarda sıkça yaşanan kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde düzenlenen eğitimde, akademik yazımda kaynakça ve atıf sorunlarına dijital çözümler ele alınırken bu süreçleri kolaylaştıran Zotero yazılımının sunduğu imkanlara dikkat çekildi.

Uygulamalı olarak gerçekleştirilen eğitimde, tez yazım sürecinde sıkça karşılaşılan kaynakça düzenleme sorunlarına dikkat çekildi. Zotero’nun Google Akademik ve DergiPark gibi platformlardan kısa sürede veri çekebildiği, PDF dosyalarını analiz ederek otomatik künyeler oluşturabildiği katılımcılara örneklerle anlatıldı.

Programda ayrıca, yazılımın farklı atıf stillerine (APA, Chicago, İsnat vb.) kolayca uyum sağlayabildiği ve Word eklentisi sayesinde hatasız kaynakça listeleri oluşturulabildiği ifade edildi. Ortak projelerde iş birliğini artıran grup kütüphanesi özelliği de eğitim kapsamında paylaşıldı.

Eğitim sonunda, dijital araçların akademik yazım sürecinde artık bir zorunluluk haline geldiği vurgulandı. Dr. Öğr. Üyesi Özyalçın, bu tür uygulamaların atıf hatalarını en aza indirerek bilimsel çalışmaların niteliğini artırdığını belirtti.

İlahiyat Fakültesi Türkistan Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zeynep Özcan’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin