Reklam
Reklam
zonguldakta jandarma ve polisin denetimleri suruyor eLs1kEgX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Mart, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta jandarma ve polisin denetimleri sürüyor

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı, 10-16 Mart 2025 tarihleri ortasında vilayet genelinde gerçekleştirdiği uygulamalar ve faaliyetlerle güvenlik operasyonlarını sürdürdü.

Aranan şahıslara yönelik kontrollerde 5 yıla kadar mahpus cezası bulunan 8 şahıs, 5-10 yıl mahpus cezası bulunan 2 şahıs ve 10 yıl üzeri mahpus cezası bulunan 1 şahıs olmak üzere toplam 11 kişi cezaevine gönderildi. Genel toplamda ise 69 aranan şahıs yakalandı.

Ayrıca, okul ve etrafı kontrollerinde 110 okul, 601 kişi, 20 metruk bina ile 99 umuma açık yer denetim edilirken, 82 servis aracı da denetlendi.

Maden ocaklarında yapılan kontrollerde 15 ocak denetim edilirken, ihbar edilen 4 tespit edildi. 10 ocak gruplarca kapatıldı. Ele geçirilen kömür gereçleri ortasında 3 ton kömür, 3 vagon ve 9 vinç ile 205 metre ray ele geçirildi.

Trafik kontrollerinde ise 681 uygulama gerçekleştirildi. Bu kapsamda 20 bin 804 araç ve 14 bin 140 kişi denetim edildi.

Operasyonlar sırasında 7 tabanca, 4 yivli-yivsiz tüfek ve 3 tüfek fişeği ele geçirildi.

Uyuşturucuyla gayret sürüyor

Uyuşturucu unsur operasyonlarında 16 kişi gözaltına alınırken, 3 kişi tutuklandı. Ele geçirilen materyaller ortasında 29.55 gram metamfetamin, 13.72 gram sentetik kannabinoid, 6 gram bonzai, 14 gram kokain, 1.20 gram esrar, 18 gram kubar esrar, 11 adet sentetik ecza hap, 15 gram kenevir bitkisi tohumu, 10 uyuşturucu kullanma aparatı ve 14 gram sıvı aparat yer aldı.

Düzensiz göçle mücadele

Düzensiz göç kontrollerinde 1 uygulama yapılırken, 14 kişi sorgulandı. Sorgulanan yabancı şahıs sayısı ise 8 olarak belirtildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ve Vilayet Jandarma Komutanlığı, vilayet genelinde güvenliği sağlamak ve kabahatle uğraş etmek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin