blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta ilk kez makineli sarımsak hasadı gerçekleştirildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinin Gemiciler Mahallesi’nde, üretici Satılmış Gedik’in tarlasında birinci defa makineli sarımsak hasadı gerçekleştirildi. Bölge tarımında bir prensip imza atan hasat merasimi, ağır iştirakle gerçekleşti.
Hasat programına; Çaycuma Kaymakamı Adem Kaya, Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, Çaycuma İlçe Tarım Müdürü Rıfat Verim, Özel Yönetim Müdürü Kemalettin Yaşar, Ziraat Odası Lideri İstek Çapkın, Muhtarlar Derneği Lideri Süleyman Baysal, Gemiciler Mahallesi Muhtarı Recep Kabuk ve Çayka Kooperatifi Başkanı Yelda Kurt katıldı.
6 yıldır sarımsak üretimi yaptığını belirten üretici Satılmış Gedik, makineli hasadın sağladığı rahatlığa dikkat çekerek, takviyelerinden ötürü tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Hasadı yapılan tarladan dönüm başına yaklaşık 1,5 ton eser alınması bekleniyor.
Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören makineli hasat uygulaması, çağdaş tarım teknolojisinin bölgede yaygınlaşması açısından değerli bir adım olarak değerlendirildi. Programda konuşan Zonguldak Vilayet Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, "Çaycuma’da sarımsak üretiminin giderek artması ve çiftçilerimizin bu alana ilgi göstermesi bizleri memnun ediyor. Tüm üreticilerimize teşekkür ediyor, bol ve bereketli hasatlar diliyoruz" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Temmuz, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Bolu’da yol kenarına atılan sigara izmariti, kuru otları yaktı

Bolu’da kara yolu kenarındaki otluk alanda atılan sigara izmariti nedeniyle çıkan yangın grupların müdahalesiyle söndürüldü.
Yangın, D-100 kara yolu Ankara istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, yol kenarına kimliği belgisiz kişi ya da şahıslarca atılan sigara izmariti, otluk alandaki kuru otları tutuşturdu. Kısa müddette büyüyen alevler yaklaşık 200 metrekarelik alana yayıldı. Yangına birinci müdahaleyi, o sırada bölgeden geçen bir beton mikseri yaptı. Mikserin içindeki suyu otluk alana boşaltan şoför, alevlerin büyümesini engelledi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Bolu Belediyesi İtfaiye takımları, yangına müdahale ederek kısa müddette denetim altına aldı. Soğutma çalışmalarının akabinde yangın büsbütün söndürüldü.
Polis grupları, yangına sebep olan kişi ya da şahısların tespiti için çalışma başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin