Reklam
Reklam
zonguldakta hedef lgs yks projesi degerlendirme toplantisi yapildi kTRkdyVf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta “Hedef LGS-YKS Projesi” değerlendirme toplantısı yapıldı

Zonguldak’ta Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hedef LGS-YKS Projesi” kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 2. devir başı uygulama ve kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Zonguldak Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen başkanlığında düzenlenen toplantıya, proje vilayet koordinatörü Ayşegül Balcı ve Zonguldak genelindeki imam hatip liseleri ile projeye dâhil olan imam hatip ortaokullarının okul koordinatörleri katıldı.

Toplantıda, Maksat LGS-YKS uygulama kılavuzu doğrultusunda gündem hususları, 1. periyotta yapılan çalışmalar ve alanda elde edilen deneyimler ele alındı. Projenin daha verimli yürütülmesi ismine değerlendirmeler yapılarak, yeni periyot için yol haritası belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
meslek lisesi ogrencileri atik borulari sanata donusturdu 312kaOuO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Meslek lisesi öğrencileri atık boruları sanata dönüştürdü

SAMSUN (İHA) – Samsun’da Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hurda tesisat malzemelerini geri dönüştürerek dekoratif aydınlatma ürünlerine dönüştürdü. Öğrencilerin hazırladığı proje kapsamında atık çelik borular ve fittings parçaları kullanılarak retro aplikler, şamdanlar ve çeşme görünümlü aydınlatmalar yapıldı.

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tesisat Teknolojisi Alanı öğrencileri Bedirhan Yiğit Kusan ile Hıdır Avlav tarafından hazırlanan “Atık Çelik Borulardan Retro Aplik Yapımı” projesi, sıfır atık ve geri dönüşüm temasıyla dikkat çekti. Okulda sergilenen projede kullanılmayan demir borular ile tesisat ek parçaları yeniden değerlendirilerek estetik ürünlere dönüştürüldü.

Otobüs kazasında hayatını kaybeden Samsunsporlu futbolcular için çerçeve

Projede görev alan öğrencilerden Bedirhan Yiğit Kusan, amaçlarının hem geri dönüşüme dikkat çekmek hem de atık malzemeleri ekonomiye kazandırmak olduğunu söyledi. Kusan, “Projemiz hurda tesisat malzemelerinin geri dönüşümü ile alakalı bir projedir. Çalışmamızda dekoratif aydınlatma ürünleri kullandık. 55 temalı görselimizi de atık malzemeleri kullanarak yaptık. Ayrıca otobüs kazasında hayatını kaybettiğimiz Samsunsporlu futbolcularımızın anısına bir çalışma hazırladık. Atık malzemelerden şamdan yaptık. Çeşme görünümlü aydınlatma ürünlerimiz de bulunuyor” diye konuştu.

Projede danışman öğretmenler Hakan Görgülü ve Abdulkadir Kaya’nın rehberliğinde çalışmalar yürütüldü. Öğrenciler tarafından hazırlanan ürünlerin hem görsel açıdan ilgi çekici olduğu hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmasının hedeflendiği belirtildi.

Okul yönetimi ise proje sayesinde öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirdiğini, aynı zamanda çevre bilinci kazanarak atık malzemelerin yeniden kullanımına yönelik örnek çalışmalar ortaya koyduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin