Zonguldak’ta Ulusal Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Hedef LGS-YKS Projesi” kapsamında, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 2. devir başı uygulama ve kıymetlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Zonguldak Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı Adem Gülşen başkanlığında düzenlenen toplantıya, proje vilayet koordinatörü Ayşegül Balcı ve Zonguldak genelindeki imam hatip liseleri ile projeye dâhil olan imam hatip ortaokullarının okul koordinatörleri katıldı.
Toplantıda, Maksat LGS-YKS uygulama kılavuzu doğrultusunda gündem hususları, 1. periyotta yapılan çalışmalar ve alanda elde edilen deneyimler ele alındı. Projenin daha verimli yürütülmesi ismine değerlendirmeler yapılarak, yeni periyot için yol haritası belirlendi.


Zonguldak’ta “Hedef LGS-YKS Projesi” değerlendirme toplantısı yapıldı
KOF-DER’den müzik şölenine davet
Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde faaliyet gösteren Kozlu Folklor ve Kültür ve Dayanışma Derneği (KOF-DER), 19 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştireceği konser programıyla sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmaya hazırlanıyor.
KOF-DER Başkanı Hikmet Sinan, düzenlenecek etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada tüm vatandaşları konsere davet ederek, “Her telden, her türden müzik şöleni ve Darbuka Ritim Show grubu konserimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.
Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra farklı müzik türlerinden seçkin eserlerin seslendirileceği programda, Darbuka Ritim Show Grubu da sahne alarak izleyicilere görsel ve işitsel bir şölen sunacak.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek konser, 19 Haziran 2026 Cuma günü saat 19.45’te başlayacak. Organizasyona Kozlu ve çevre ilçelerden yoğun katılım olması bekleniyor.
KOF-DER yetkilileri, müziğin birleştirici gücünü paylaşmak ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.

