Zonguldak’ta park yasağı tabelasına karşın yol kenarına bırakılan araçlar, trafiği tehlikeye atıyor. Rampa üzerindeki sokağın tek şeride düşmesi nedeniyle şoförler güç anlar yaşarken, vatandaşlar yetkililerden kalıcı tahlil olarak yola duba konulmasını talep ediyor.
Kent merkezinde bulunan ve bilhassa gün içinde yoğunluğun yaşandığı Mimar Yılmaz Yaşkan Sokak’ta bulunan "Park Yapılmaz" tabelası, şoförler tarafından dikkate alınmıyor. Yolun bir şeridini büsbütün kapatacak halde yapılan yanlışlı parklar nedeniyle, rampa üst çıkan araçlarla rampa aşağı inen araçlar sık sık karşı karşıya geliyor. Yolun daralmasıyla trafik tek şeritten akmak zorunda kalırken, şoförlerden biri geri hareket yaparak başkasına yol vermek zorunda kalıyor. Bu durum hem vakit kaybına neden oluyor hem de şoförler için güç anlar yaşanmasına sebep oluyor.
Her gün birebir problemle karşılaştıklarını belirten mahalle sakinleri ve şoförler, yetkililerin kontrolleri artırmasını lakin kalıcı tahlilin fiziki engellemeden geçtiğini belirtti. Bir mahalle sakini, "Tabela var ancak kimse uymuyor. Her gün birisi ya üstten iniyor, başkası aşağıdan çıkıyor, sonra dakikalarca kimin geri gideceği tartışılıyor. Buraya en hoş tahlil, yolu ortadan ayıracak halde plastik dubaların konulması. Böylelikle kimse aracını park edemez ve yol iki şerit olarak kalır" diyerek yansısını lisana getirdi.
Vatandaşlar, rastgele bir kaza ya da tartışma yaşanmadan Zonguldak Belediyesi ve Trafik Şube Müdürlüğü’nün sorunu çözmek için çalışma yapmasını bekliyor.