Reklam
Reklam
zonguldakta gaziler gunu kutlandi prFBjdsV jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta Gaziler Günü kutlandı

Zonguldak Valiliği ve Muharip Gaziler Derneği tarafından 19 Eylül Gaziler günü kapsamında Valilik önünde tören düzenlendi.

Valilik önündeki törene, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul,Zonguldak il Garnizon Komutanı Albay Mustafa Güzel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş, Zonguldak il Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Yılmaz, AK Parti Zonguldak il Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Zonguldak il Başkanı Devrim Dural,İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Törende Zonguldak Valiliği, Zonguldak Belediyesi, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş şöyle dedi:

“Bin yıllık Anadolu’daki varlığımızı sona erdirmek isteyen emperyalist güçler, Birinci Dünya Savaşı’nın sonunda yurdumuzu işgal etti. Bu işgali pekiştirmek ve Sevr Antlaşması’nı zorla kabul ettirmek amacıyla 15 Mayıs 1919’da Yunan ordusu İzmir’e çıkarıldı. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk ordusu, Yunan ordusunu Sakarya Meydan Muharebesi’nde, 22 gün 22 gece süren çetin savaşta bozguna uğratarak geri püskürttü. Yunan ordusu, bir yıl sonra Dumlupınar’da tamamen mağlup edilerek, 9 Eylül 1922’de topraklarımızdan tamamen atıldı ve Yunanlıların Anadolu hayali, Ege’nin sularında sona erdi.

Sakarya Meydan Muharebesi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olmuştur. 238 yıldır Avrupa karşısında geri çekilen Türk ordusu, bu son savunma savaşı ile Kurtuluş Savaşı’nın kaderini değiştirmiştir. Bu zaferin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, 19 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ve “Mareşallik” rütbesini vermiştir.

Bu topraklarda özgürce yaşayabilmemiz, bayrağımızın özgürce dalgalanması, milletimizin ve devletimizin bekası için canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazilerimizin eşsiz fedakarlıkları sayesindedir. Aziz milletimiz, bağımsızlığı ve hürriyeti uğruna her türlü bedeli ödemeyi onur ve gurur saymış, vatanı için şehit veya gazi olmayı büyük bir şeref bilmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, tarih boyunca emperyalist devletlerin hedefi olmuştur. Bugün de aynı tehditlerle karşı karşıya olduğumuz Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak’ta, Türkiye’nin çıkarlarını korumak için mücadele veren kahraman ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, bu toprakları sonsuza kadar savunmaya kararlıdır. Türk milletinin şanlı ordusu, vatanımızın bütünlüğünün en güçlü teminatı olmaya devam edecektir.

Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

Ardından Gazi İlköğretim okulu öğrencisi günün anısına şiir okudu.

Muharip Gaziler Derneği tarafından gaziler günü kapsamında Valilik girişinde günün anısına sergi açıldı.

Serginin açılış kurdelesini Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri kesti.

Ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek bilgiler aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte kursiyerlerin eserleri begeniye sunuldu yvFMdcJ7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük’te kursiyerlerin eserleri beğeniye sunuldu

Karabük’te “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” kapsamında düzenlenen programda, Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünlerinden oluşan sergi açıldı.

Sergide tel kırma, dikiş-nakış, seramik, örgü, resim, ebru, kağıt rölyef ve filografi gibi geleneksel el sanatları başta olmak üzere çok sayıda el işi ürün yer aldı.

Halk Eğitimi Merkezi’ndeki serginin açılışına, Vali Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Gökcek, kurum müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş hayat boyu öğrenmenin önemine dikkat çekerek, “Örgün ve yaygın eğitim kurumlarımızda öğrencilerimiz ve kursiyerlerimiz akademik, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal alanlarda önemli başarılara imza atmaktadır. Hayat payı öğrenme yalnızca bir kurs faaliyeti değil, bireyin kendini geliştirmesi, üretmesi ve topluma katkı sunmasıdır” dedi.

Programda konuşan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya kurslar ve kursiyerlerle ilgili olarak, “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından tahsis edilen kıymetli eğitmenlerimizle birlikte Karabük Kültür ve Eğitim MERKEZİ (KAMER) bünyesinde tam 6 binden fazla kursiyerimize giyim, el sanatları, sağlıklı yaşam egzersizleri, spor, rölyef, resim, el nakışı, makine nakışı, ebru, 4-6 yaş dini değerler eğitimi, Eflani çember bezi dokuma gibi birçok branşta eğitim sunduk” ifadelerini kullandı.

Karabük Valisi Oktay Çağatay ise Milli Eğitim denince akla ilk olarak okulların geldiğini ama onunla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinasyonunda sosyal kurumların iş birliği ile yediden yetmişe birçok çoluğumuza, çocuğumuza, hanımefendiye, beyefendiye biz kurslarla kaliteli zaman geçirdik. Sağlıklı yaşamak, değerlerimizin korunması, kaybolmaya yüz tutmuş geleneklerimizin yaşatılması anlamında binlerce insanımıza kurs veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işaret dili öğrencileri eşliğinde müzik performansı sergilendi. Açılış sonrası sergiyi gezen protokol üyeleri, kursiyerler tarafından hazırlanan eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı eserlerin sergilendiği etkinlik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hafta boyunca Karabük Halk Eğitimi Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin