Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Nisan, 2016 07:50 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta Fırtınada Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesinde şiddetli fırtında bazı evlerin çatısı uçarken, ağaçlar da yerinden sökülerek devrildi. Karedeniz Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde yerini kuvvetli fırtınaya bıraktı. Fırtına nedeniyle Yeşiltepe-Kepez yolu üzerinde bulunan 6 katlı bir apartmanın çatısı uçtu. Apartmanın çatısı benzin istasyonu girişinde bulunan bir bankaya ait ATM’ye büyük zarar verirken, parçaları ise etrafa dağıldı. Çatı izolasyonu malzemeleri ise fırtına ile birlikte elektrik tellerine yapıştı. Elektrik kurumu yetkilileri önlem amacıyla bölgedeki enerjiyi keserek, elektrik tellerindeki izolasyon malzemelerini temizledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri apartman sakinleri ile birlikte hasar tespiti yaptı. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de ATM’nin parçalanması nedeniyle olay yerine gelip güvenlik önlemi aldı. Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri fırtınada uçan ve etrafa dağılan çatının parçalarını temizlemek için çalışma başlattı. Kuvvetli esen fırtınanın bir anda çıktığını ve çatıyı uçurduğunu söyleyen bir apartman sakini, evden koşarak indiklerini ifade etti. Mahalle sakinlerinden Tahir Akar ise, her şeyin 15 saniyede olduğunu belirterek, can kaybının yaşanmadığını dile getirdi. Kuvvetli fırtına ilçenin Uzunçayır, Kışla ve Belen mahalleleri ile Pınarcık köyünde de bazı ağaçların devrilmesine neden oldu. Ağaçların devrilmesi nedeniyle elektrik hatları zarar görünce bazı bölgelere uzun süre enerji verilemedi. Uzunçayır Mahallesi’nde de yerinden sökülen ağaçlar devrildi. Mahalleye giden yol üzerinde devrilen iki ağaç elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Elektrik kurumu yetkilileri enerji bağlantısını keserek önlem alırken, itfaiye ekipleri de yoldaki ağaçları temizlemek için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri devrilen ağaçları kesip yoldan kaldırarak, yaklaşık 1 saat boyunca kapalı kalan yolu yeniden trafiğe açtı. Uzunçayır Mahallesi Muhtarı Şaban Özcan, kuvvetli fırtınanın iki ağacı devirdiğini belirterek, öğrencilerin ve çalışanların eve dönüş saatinde yaşanan bu durum nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi. Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri yollara devrilen ağaçları temizlerken, elektrik kurumu idaresi ekipleri de kopan telleri onarıp yerleşim yerlerine yeniden enerji vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu adliyesinde hsk kararnamesi 7 isim gitti 4 isim geldi XceHuRTv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Bolu adliyesinde HSK kararnamesi: 7 isim gitti, 4 isim geldi

HSK’nin 4 bin 967 hâkim ve savcıyı kapsayan 2026 Yılı Ana Kararnamesi’nde, Bolu Adliyesinden 7 yargı mensubu başka illere tayin edilirken kente 4 yeni isim atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından hazırlanan 2026 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi yayımlandı. Türkiye genelinde 4 bin 967 hakim ve savcının görev yerini değiştiren kararname kapsamında, Bolu Adliyesinde de önemli değişiklikler yaşandı. Kararname ile Bolu’da görev yapan 7 hakim ve savcının tayini farklı illere çıkarken, kente 4 yeni isim atandı.

Bolu’dan giden isimler

Kararnameye göre Bolu Adliyesinde görev yapan ve tayini çıkan isimler ile yeni görev yerleri şu şekilde sıralandı: Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına atandı. Bolu Hâkimi Aslıhan Sabuncuoğlu, Denizli Bölge Adliye Mahkemesi Üyeliğine atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Hatice Kul Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına tayin oldu. Bolu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tarımcı, Hatay Cumhuriyet Savcılığına atandı. Bolu Cumhuriyet Savcısı Ebru Üstünbaş, Ordu Cumhuriyet Savcılığı görevine getirildi. Bolu Hakimi Fatma Çiçek Bağcı, Elazığ Hakimliğine atandı. Bolu Hakimi Buket Sarışen, Konya Hakimliğine tayin edildi.

Bolu’ya atanan isimler

Farklı illerden Bolu Adliyesi kadrosuna dahil olan ve görevlerine başlayacak isimler ise şunlar oldu: İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Osman Belen, Bolu Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Yusuf Erkan Bezgin, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Cumhuriyet Savcısı Furkan Hekimoğlu, Bolu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin