Zonguldak’ta Sistemsiz Göçmen ve Ön Kabul Sevk Merkezi (GÖKSEM) faaliyete başladı.
Zonguldak Valiliği tarafından yapılan açıklamaya nazaran, sistemsiz göçle çaba kapsamında Kilimli ilçesinde “Düzensiz Göçmen ve Ön Kabul Sevk Merkezi” (GÖKSEM) faaliyete geçti. 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu çerçevesinde hudut dışı edilmesi gerektiği bedellendirilen sistemsiz göçmenlerin süreksiz müddetle barındırılması emeliyle hizmet verecek olan merkez, 2 Ocak 2025 prestijiyle faaliyetlerine başladı.
GÖKSEM, sistemsiz göçmenlerin Vilayet Göç Yönetimi Müdürlüklerine yahut Geri Gönderme Merkezlerine sevk edilmeden evvel süreksiz barınma muhtaçlıklarını karşılayacak. Valilik açıklamasında, merkezin sistemsiz göçle uğraşta değerli bir adım olduğu vurgulandı.


77
Zonguldak’ta Düzensiz Göçmen ve Ön Kabul Sevk Merkezi faaliyete geçti
346
Yola saçılan tuğlalar ulaşımı tek yöne düşürdü
Karabük-Yenice kara yolunda seyir halindeki tırdan düştüğü iddia edilen tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.
Balıkısık Orman Deposu mevkiinde kara yoluna saçılan tuğlaları fark eden sürücüler durumu yetkililere bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve kara yolları ekipleri sevk edildi. Yolun bir bölümünü kaplayan tuğlalar nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü olarak sağlandı. Ekiplerin yolda yaptığı temizlik çalışmasının ardından tuğlalar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

