ZONGULDAK ’ta yağan yağmurun ardından çıkan çift gökkuşağı görenlere seyir zevki sundu. Türkiye’nin her bölgesinde bahar havası yaşanırken, bir anda hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi ile doğa insanoğluna çok nadir görülen çift gökkuşağı sürprizi yaptı. Meteoroloji vatandaşları olumsuz hava koşulları ve şiddetli yağış konusunda uyarırken, gün içinde havanın bazen açıp bazen de kapanması sonrasında gökyüzünde renk cümbüşü oluyor. Gökyüzünün ender güzellikleri arasında yer alan ve seyretmeye doyum olmayan gökkuşağı yağmurun ardından çıkan güneş ile birlikte insanlara doyumsuz bir seyir keyfi sunuyor. Çok ender rastlanan ve muhteşem bir doğa olayı olan çift gökkuşağı yağan yağmurun ardından çıkan güneş ile birlikte Zonguldak semalarına renk kattı. Zonguldak’ta yaşayan insanlara görme fırsatı veren bu tabiat harikası gökyüzünde yaklaşık on dakika kaldıktan sonra kayboldu. Çift gökkuşağını ilk defa gören vatandaşların bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf ve video çekmeleri ise dikkatlerden kaçmadı.


Zonguldak’ta Çift Gökkuşağı Çıktı
Saatlerce peşinden koştular: Kurbanlık dana ilçeyi birbirine kattı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde kurban pazarından kaçan dana, saatler süren kovalamacanın ardından veteriner hekimin sakinleştirici iğnesiyle yakalandı.
İnebolu ilçesi İkiçay mevkiinde kurulan kurban pazarında bulunan bir dana, sahibinin elinden kaçarak pazardan uzaklaştı. Şehit Rahmi Yılmazer Caddesi üzerinden ilçe merkezine doğru koşan kurbanlık dana, sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Cadde üzerinde kendisini yakalamaya çalışan vatandaşlara da saldıran dana, ilçede hareketliliğe neden oldu. Otobüs Terminali’ne kadar kaçan hayvan, burada ekipler tarafından kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kurbanlık dana, veteriner hekimin yaptığı sakinleştirici iğnenin ardından etkisiz hale getirildi. Ekiplerin ve vatandaşların yardımıyla yeniden kurban pazarına getirilen dana, sahibine teslim edildi.


