Zonguldak'ta Balıkçılar Tezgahları Şenlendirdi - Karabük Haber Postası
66d6f5725a8e6 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Eylül, 2024 14:39 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Balıkçılar Tezgahları Şenlendirdi

Dün sona eren av yasağının ardından Zonguldaklı balıkçılar denize açıldı ve tezgahlar, taze balıklarla doldu. Yasağın kalkmasının getirdiği coşku, balıkçılar ve vatandaşlar arasında büyük bir heyecan yarattı. Balıkçılar, sabah saatlerinde denize açılarak palamut, mezgit ve istavrit gibi çeşitli balıklarla limana döndü.

Tezgahlardaki taze balıklar, vatandaşların ilgisini çekti. Balık pazarlarında, palamut ve mezgit gibi ürünlerin fiyatları av yasağından önceki dönemlere kıyasla biraz artmış olsa da, yoğun talep nedeniyle balık satışları hızla yükseldi. Özellikle palamutun bol olması, balık severlerin yüzünü güldürdü ve pazarda kalabalık anlar yaşandı.

Bu yılın ilk balık avı sezonunun başlaması, hem balıkçılar hem de tüketiciler için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Yasağın sona ermesiyle birlikte denizden elde edilen taze balıkların yanı sıra, yerel ekonominin de canlanması bekleniyor.

(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin
2 4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
15 Nisan, 2026 12:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te hatalı park tepkisi

Karabük’te trafik yoğunluğunun en fazla hissedildiği bölgelerden biri olan Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi üzerinde hatalı park edilen araçlar, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu.

Günün yoğun saatlerinde cadde üzerinde gelişigüzel park edilen araçlar, hem sürücülere hem de yayalara zor anlar yaşattı. Özellikle çift sıra park ve yol kenarına düzensiz bırakılan araçlar, trafik akışını büyük ölçüde yavaşlattı.

Sürücüler, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirterek duruma tepki gösterirken, bazı vatandaşlar ise sorunun sık sık yaşandığını ifade etti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman araç kuyrukları cadde boyunca uzadı.

Vatandaşlar, yetkililerden denetimlerin artırılmasını ve hatalı park yapan sürücülere yönelik daha caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin