Reklam
Reklam

Zonguldak’ta Balıkçılar Tezgahları Şenlendirdi

66d6f5725a8e6 jpg
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Eylül, 2024 14:39 tarihinde yayınlandı
0
Dün sona eren av yasağının ardından Zonguldaklı balıkçılar denize açıldı ve tezgahlar, taze balıklarla doldu. Yasağın kalkmasının getirdiği coşku, balıkçılar ve vatandaşlar arasında büyük bir heyecan yarattı. Balıkçılar, sabah saatlerinde denize açılarak palamut, mezgit ve istavrit gibi çeşitli balıklarla limana döndü.

Tezgahlardaki taze balıklar, vatandaşların ilgisini çekti. Balık pazarlarında, palamut ve mezgit gibi ürünlerin fiyatları av yasağından önceki dönemlere kıyasla biraz artmış olsa da, yoğun talep nedeniyle balık satışları hızla yükseldi. Özellikle palamutun bol olması, balık severlerin yüzünü güldürdü ve pazarda kalabalık anlar yaşandı.

Bu yılın ilk balık avı sezonunun başlaması, hem balıkçılar hem de tüketiciler için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Yasağın sona ermesiyle birlikte denizden elde edilen taze balıkların yanı sıra, yerel ekonominin de canlanması bekleniyor.

(Simge AYKAN)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin