Zonguldak’ta Ahilik Haftası kutlandı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
zonguldakta ahilik haftasi kutlandi euxyV1dt jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta Ahilik Haftası kutlandı

Zonguldak’ta Ahilik Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törende Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, törende yaptığı konuşmada, Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına dayalı ilkelerini hatırlattı. Maden, dayanışma ve paylaşmanın günümüzde de esnaf ve sanatkarlara yol gösterdiğine dikkat çekti.

Birlik Başkanı Coşkun ise ahiliğin çok derin anlamlar taşıdığını belirterek “Ahi” kelimesinin kardeş, eli açık, konuksever ve yiğit anlamlarını da taşıdığını belirtti.

Törende ayrıca, Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine kalfalık ve ustalık belgeleri dağıtıldı. Kalfalık belgesi Sevgi Akkaya’ya, Kübra Bahar’a da ustalık belgesi verildi.

Yılın ahisi seçilen Mehmet Sağlam, ilin kalfası Nurullah Ali Arı ve ilin çırağı Bedirhan Nasuoğlu da plaketlerini aldı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri, törende ahi pilavı ikram etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
vqvqvqvq
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
27 Nisan, 2026 13:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te bir yanda ziyaret diğer yanda bilgilendirme

Karabük’te faaliyetlerini sürdüren Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve sendika yönetimi, hem işyeri ziyaretlerini hem de toplu sözleşme süreçlerine ilişkin bilgilendirme çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.

Sendika yönetimi, bir yandan yetkili oldukları işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşmesi süreçleri hakkında çalışanlara bilgi verirken, diğer yandan da KARDEMİR bünyesinde görev yapan emekçileri çalıştıkları alanlarda ziyaret ederek sorun ve taleplerini yerinde dinliyor.

Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Bir yandan KARDEMİR’de çalışan emekçi kardeşlerimizin sorunlarını dinlerken, diğer yandan Karabük’te yetkili olduğumuz haddehaneleri ziyaret ederek devam eden toplu sözleşme süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin