blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Aralık, 2024 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta 50 litre etil alkol ele geçirildi

Zonguldak’ta polis gruplarınca yapılan operasyonda 50 litre etil alkol ile çok sayıda içki şişesi ele geçirildi, 1 kuşkulu hakkında işlem başlatıldı
İl Emniyet Müdürlüğü Kilimli İlçe Emniyet Müdürlüğü Cürüm Tedbire ve Soruşturma Ofis Amirliği gruplarınca ilçede bir adreste yapılan aramalarda kaçak alkol ve çeşitli materyaller ele geçirildi. Aramalarda; 19 adet 0.5 litrelik su şişesi, 3 adet 2 litrelik rakı şişesi, 2 adet 1.5 litrelik rakı şişesi, 2 adet 1.5 litrelik votka şişesi, 2 adet 1 litrelik votka şişesi, 1 adet 2 litrelik viski şişesi, 3 adet 1 litrelik viski şişesi, 1 adet 0.1 litrelik viski şişesi, 1 adet 19 litrelik su bidonu (içerisinde sıvı), 1 adet 5 litrelik su bidonu (içerisinde sıvı), 1 adet 5 litrelik plastik su şişesi, 1 adet 0.5 litrelik cam su şişesi, 1 adet 0.5 litrelik malt aromalı cam şişe, 1 adet enjektör, 2 adet plastik aparat, 10 adet cam şişe kapağı ile yaklaşık 50 litre etil alkol ele geçirildi.
İkamet sahibi V.D. hakkında 5607 sayılı ’kaçakçılıkla uğraş kanunu-sağlık için tehlikeli husus temini’ kabahatlerinden isimli süreç başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
21 Şubat, 2026 13:53 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

KBÜ’de “Nübüvvetin İspatı” Söyleşisi Düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “Nübüvvetin İspatı” konulu söyleşi programı gerçekleştirildi. Programa konuşmacı olarak Ali Yeşilyurt katıldı.

Çok sayıda öğrencinin yanı sıra akademik ve idari personelin de ilgi gösterdiği programda, İslamiyet’in insan, aile ve toplum hayatına bakışı ile peygamberliğin delilleri farklı başlıklar altında ele alındı.

Açılış konuşmasında bu tür programların dini meseleleri anlama ve sorgulama açısından önemli bir zemin oluşturduğunu belirten Yeşilyurt, Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) hayatının tarihi ve ahlaki yönleriyle değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Peygamberliğin yalnızca bir inanç meselesi olmadığını vurgulayan Yeşilyurt, bunun aynı zamanda insanlığa sunulan hakikatlerin güvenilirliği anlamına geldiğini söyledi.

Mağara hadisesine de değinen Yeşilyurt, zorlu şartlar altında gösterilen teslimiyet ve kararlılığa dikkat çekerek, “Lâ tahzen, innallâhe me‘anâ.” sözünü hatırlattı. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hayatı boyunca doğruluk ve güvenilirlik vasfıyla tanındığını belirten Yeşilyurt, toplum tarafından “El-Emin” olarak nitelendirildiğini dile getirdi. Hz. Aişe’nin “O’nun ahlakı Kur’an’dı.” sözünü paylaşan Yeşilyurt, peygamberlik anlayışının ahlaki temellerine vurgu yaptı.

Konuşmasında iman kavramına da değinen Yeşilyurt, “Kâinatta en yüksek hakikat imandır. İmandan sonra namazdır.” ifadelerini kullandı.

Program, katılımcıların sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin