Reklam
Reklam
zonguldakta 4 dornum alanda cikan yangini sonduruldu p533BpSD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ta 4 dörnüm alanda çıkan yangını söndürüldü

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde çıkan orman yangını köylüler ve takımların seferber olarak yaptığı çalışma sonucunda söndürüldü.

Zonguldak Alaplı ilçesine bağlı Fındıklı köyünde akşam saatlerinde şimdi tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden Fındıklı ve Belen köyü halkı birinci müdahaleyi yaptı. Yangının Birinci anından itibaren ihbarda bulunarak bilgi veren köylüler ormanlık alana yanlışsız yayılmaya başlayan yangına, ellerindeki tüm imkanları kullanarak müdahale etti. Yangının daha fazla yayılmasına mani olan iki köyün sakinlerinin büyük uğraşı devam ederken kısa müddet içinde Orman İşletme Müdürlüğü arazöz ve takımları olay yerine intikal etti.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın akabinde büsbütün denetim altına alındı. Fındıklı köyü Muhtarı Bayram Sezgin, gece olduğu için yanan alanı tam tespit edemediklerini lakin yaklaşık 4 dönümlük bir alanın yandığını kestirim ettiklerini tabir etti. Muhtar Sezgin, hem Fındıklı, hem Belen Köyü sakinlerinin yangının yayılmasını durdurmak için büyük bir uğraş gösterdiklerini belirterek, “Köylülerimize ve Belen köyü sakinlerine ayrıyeten teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
3
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
11 Mayıs, 2026 11:34 tarihinde yayınlandı
0

5000 Evler’de Büyük  Dönüşüm

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, kentin en büyük yerleşim alanlarından biri olan 5000 Evler Mahallesi’ni modern bir kimliğe kavuşturacak dev altyapı ve üstyapı seferberliği başlattı. Başkan Çetinkaya’nın talimatıyla başlatılan çalışmalarla mahalle baştan aşağı yenileniyor.

Karabük’ü daha yaşanabilir ve modern bir kent haline getirme hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 5000 Evler Mahallesi’nde büyük dönüşümün startını verdi. Altyapıdan çevre düzenlemesine kadar mahallenin tüm ihtiyaçlarını kapsayan proje, “Hizmet Belediyeciliği” vizyonuyla hayata geçiriliyor.

Çalışmaları sahada bizzat yöneten ve ekiplerden anlık bilgi alan Başkan Çetinkaya, projenin sadece fiziksel bir iyileştirme olmadığını, mahalle sakinlerine verilen bir değer sözü olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“5000 Evler Mahallemizin çehresini bütünüyle değiştiriyoruz. Altyapıdan üstyapıya her alanda mahallemize değer katan bu dönüşüm, şehrimizin vizyonuna yakışır bir seviyeye ulaşacak. Tek gayretimiz; vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve her köşesiyle ışıldayan bir Karabük inşa etmektir. Şehri imar ederken gönülleri de ihya etme düsturuyla, mesai mefhumu gözetmeksizin hemşehrilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.”

5 BİN 400 METRELİK DEV PROJE HATTI

Başkan Çetinkaya’nın yakından takip ettiği çalışmalar, toplamda 5 bin 400 metrelik dev bir proje hattını kapsıyor. Ulaşım konforunu en üst seviyeye çıkarmak için bölgeye 26 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilirken, yol sınırlandırma ve düzenleme çalışmaları kapsamında 19 bin 600 metre bordür çalışması hızla ilerliyor.

Yayaların güvenliği ve konforunu önceliğine alan Başkan Çetinkaya, mahalle genelinde tam 24 bin metrekarelik modern kaldırım düzenlemesi talimatı verdi. Mühendislik çalışmaları kapsamında yürütülen 490 metrelik perde duvar yapımı ile bölgedeki güvenlik önlemleri pekiştirilirken, 4 bin 400 metrekarelik yeni peyzaj ve yeşil alan çalışmasıyla mahalleye estetik ve nefes alacak alanlar kazandırılıyor.

Özkan Çetinkaya yönetimindeki Karabük Belediyesi’nin “Şehri İmar, Gönülleri İhya” vizyonuyla hayata geçirdiği bu yatırımlar tamamlandığında, 5000 Evler Mahallesi modern ulaşım ağları ve geniş sosyal alanlarıyla kentin parlayan yıldızı olacak.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin