blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta 30 bin parsel tescillendi, 54 bin hak sahibi belirlendi

AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak’taki mülkiyet sorunlarının çözümü için yürütülen kadastro çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Avcı, "30 bin parsel tescil edilerek bu parsellere 54 bin hak sahibi belirlenmiştir" dedi. Milli Emlak Müdürlüğü’nün taşınmaz satış işlemlerini peyderpey sürdürdüğünü belirtti.
Milletvekili Avcı, "Zonguldak’ımızda uzun yıllardır kangren haline gelmiş mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda; 582 köy ve mahallenin yüzde 49,66’sına isabet eden 289 köy ve mahallede kadastro çalışmaları tamamlandı. Çatalağzı beldesindeki Kırımsa mahallesinde, kadastro çalışmaları problemin çözülmesiyle 2023 yılında başlatılarak kısa sürede tamamlandı ve vatandaşlarımız tapularına kavuştu" dedi.
Kadastro Kanunu kapsamında, 2/B arazisi olarak hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin hak sahipleri belirlenmek amacıyla 2012 yılı Ocak ayı itibariyle kadastro çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Avcı, "Bu çalışmalar sonucunda, ilimiz genelinde yaklaşık 30 bin parsel tescil edilerek 54 bin hak sahibi belirlendi. Milli Emlak Müdürlüğü, taşınmaz satış işlemlerini peyderpey sürdürmektedir. Hak sahiplerinin belirlenmesinde imar ve gecekondu mevzuatına aykırı yapılar için verilen ‘Tapu Tahsis Belgeleri’ de dikkate alınarak çalışmalar yapıldı. İlimizde bu kapsamda 2017 yılında başlatılan çalışmalarda yaklaşık 15 bin parsel üretilmiş ve bu parsellerle belirlenen hak sahiplerinin mülkiyet sorunu çözülmüştür. Milli Emlak Müdürlüğü, taşınmaz satış işlemlerini sürdürmektedir. 2011 yılı sonrasında ilgili kanun gereği kadastro güncelleme çalışmaları yapılarak geçmişte yapılan hatalar giderildi ve mevcut teknolojiye uygun olarak kadastral haritalar yenilendi. İlimizdeki 700 bin parselin 170 bininde yapılan ölçü ve değerlendirmeler, uydu ve hava fotoğraflarından yararlanılarak kadastral haritaların tekrar düzenlenmesini ve tapu sicilinde gerekli düzeltmelerin yapılmasını sağladı. Zonguldak’ımızda kangren haline gelmiş mülkiyet sorununu bu çalışmalarla büyük ölçüde çözdük. Hukuki nedenler ve geçmişten kaynaklı teknik sorunlar sebebiyle çözülemeyen sahalarda çalışmalarımız devam ediyor. Kadastro çalışmaları hemen hemen tamamlanmış olup, Zonguldak mülkiyet sorunu büyük ölçüde giderilmiş bir il haline gelmiştir" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Alaplı’da çay yatağında onlarca tavuk ölüsü bulundu

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde çay yatağında onlarca tavuk ölüsüne rastlandı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Çay içerisinde görülen telef olmuş tavuklar, bölgedeki vatandaşlar arasında tedirginliğe neden oldu. Tavukların hangi nedenle telef olduğu ve kim ya da kimler tarafından çaya atıldığı henüz bilinmiyor. Bölgede hayvan otlatan vatandaşlar, ölü tavukların yaklaşık bir haftadır bölgede bulunduğunu ve sıcak havanın etkisiyle kötü koku yaymaya başladığını belirtti.
Konuyla ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin