Zonguldak’ta 3.5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na ziyaretçi rekoru - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Eylül, 2023 00:12 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta 3.5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası’na ziyaretçi rekoru

Zonguldak’ta 3.5 milyon yıllık tarihiyle 875 metrelik Gökgöl Mağarası ziyaretçilerini ağırlıyor.

İlk altı ayda 33 bin aşkın ziyaretçiyi ağırlayan mağaranın Gökgöl Mağarası, Temmuz ayında ise birinci altı aydaki ziyaretçi sayısının yarısına ulaştı. Mağarayı sadece Temmuz ayında 14 bin 942 kişi ziyaret etti. Yıl sonuna kadar toplam ziyaretçi sayısının 75 bine ulaşması bekleniyor. Mağara, mikro klima özelliğiyle de astım hastalarının ilgi odağı oldu.

Türkiye’nin en uzun mağaralarından birisi olan 3.5 milyon yıllık Gökgöl Mağarası; Temmuz ayında da adeta ziyaretçi rekoru kırdı. Geçen yıl yapılan tadilat sonrası hizmete açıldığı günden bugüne Zonguldak Mağaraları Ziyaretçi Merkezi projesiyle üretimi tamamlanan mağara, tıp firmalarının da ilgi odağı oldu.

Fosil giriş, Astım Salonu, Mükemmeller Salonu üzere bölümlendirilen mağara ziyaretçilerin büyük ilgisini görüyor. Vilayet Özel Yönetimi Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, “Başladığımız tadilat işleri ve müze kısmı bitti. Bir gaye koymuştuk. 2000 yılından 2020 yılına kadar yıllık ortalaması yaklaşık 20 binler civarında olan mağaramızın ziyaretçi sayısını birinci etapta 50 bine çıkartmayı hedeflemiştik. Daha sonrasında 100 bini hedeflemiştik. Çok şükür 2022 yılında bunu 60 bin bandına çıkarttık. 2023 yılında da geçen iki ayda çok önemli bir rekor, vatandaşlarımız çok hoş bir teveccüh gösterdiler. Kent içinden ve kent dışından hatta memleketler arası seviyede yurt dışından birçok konuğumuz ziyaret etti. 14 bin 900 kişi Temmuz ayında 11 bin 900 Ağustos ayında önemli bir rekor var. Bu yılın sonunda 75 bin civarında olmasını hedefliyoruz. Mağaramız her vatandaşımızın çok rahatlıkla yürüyüş aralığında ulaşabileceğiz toplamda 875 metreden oluşmakta. İçerisinde sarkıt ve dikitler, değişik farklı canlıların figürlerinin de sergilendiği özel bir mağara. Vatandaşlarımız da bu bahiste çok önemli memnuniyetlerini görmekteyiz. Bu da bizi ayrıyeten şad ediyor. Emelimiz Zonguldak’taki turizm faaliyetlerini çok daha üstlere taşımak. Bu sayede hem konaklama hem besin kesiminde önemli bir halde girdi elde etmek. Vilayetimize ekonomik manada katkı sağlamak” diye konuştu.

Mağaranın girişindeki astım salonuna birtakım vatandaşların bilhassa şifa bulmak için geldiğini söyleyen Karayılmaz, “Girişte bir fuaye alanımız var. Vakit zaman nefes darlığı çeken astım hastalığı olan arkadaşlarımız da gelip içeride birkaç saat vakit geçirip bundan faydalanabiliyor. Bundan çok önemli halde şifa gördüklerini tabir ediyorlar” formunda konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
is arkadasini bicaklayarak oldurdu bjuH8X8s
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 04:37 tarihinde yayınlandı
0
0

İş arkadaşını bıçaklayarak öldürdü

Samsun’da bir iş yerinde iki çalışan arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti.

Olay, Atakum ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, aynı restoranda çalışan Eren Bakır (31) ile Haşim Y. (22) arasında gündüz saatlerinde iş yerinde küfürleşmeden kaynaklı tartışma yaşandı. Akşam saatlerinde tekrar karşılaşan ikili arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Haşim Y., Eren Bakır’ı bıçakla ağır yaraladı.

Ağır yaralanan Eren Bakır kaldırıldığı Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından şüpheli, suç aleti bıçakla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin