Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Zonguldak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı belli oldu

Zonguldak Valiliği tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılına özel düzenlenecek kutlama, tören ve etkinlik programları açıklandı. İki gün sürecek olan etkinlikler kapsamında Atatürk ve Cumhuriyet Koşusu, resim sergileri, römorkör gösterisi ve fener alayı gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.
zonguldak Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları için iki gün boyunca düzenlenecek etkinlik programını duyurdu. 28 Ekim Pazartesi ve 29 Ekim Salı günlerinde çeşitli etkinlikler ve törenlerle Cumhuriyet coşkusu Zonguldak’ta yaşanacak. İlk gün etkinlikleri, saat 11.45’te Atatürk ve Cumhuriyet Koşusu ile başlayacak. Koşu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası önünde gerçekleştirilecek. Ardından saat 13.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yapılacak. Saat 13.30’da Cumhuriyetin Yaşayan Değerleri konulu resim sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açılacak. Saat 15.00’te ise Cumhuriyetin Renkleri konulu resim sergisi Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.
Cumhuriyet Bayramı’nın ana etkinlikleri 29 Ekim Salı günü sabah saat 10.00’da Valilik Makamı’nda yapılacak olan kutlama tebrigat töreni ile başlayacak. Saat 11.00’de Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu’nda düzenlenecek olan törenle Cumhuriyet Bayramı kutlamaları devam edecek. Ardından saat 13.15’te Zonguldak Limanı’nda düzenlenecek Römorkör Su Gösterisi izlenebilecek.
Tren Garı önünden başlayacak Fener Alayı Yürüyüşü ile bayram coşkusu sokaklara taşacak. Gün boyu, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise Zonguldak Limanı’nda TCSG-86 Bot Komutanlığı’nın botu ziyaretçilere açık olacak.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamalarına tüm vatandaşları davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Haziran, 2025 16:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’ye Haziran’ın son gününde kar sürprizi

Gümüşhane’nin doruklarına Haziran ayında yağan kar şaşkınlık oluşturdu. Çakırgöl ve etrafındaki dağlar beyaza büründü, sıcaklık 20 derece birden düştü.
Yaz mevsiminin kendini yeterlice hissettirdiği Haziran ayının son gününde Gümüşhane’den gelen manzaralar herkesi hayrete düşürdü. Yaz aylarında alışık olunmayan bu imgeler yüksek kesitlerde adeta kış görünümleri oluşturdu. Kent merkezinde yağmur halinde başlayan yağış, yüksek kesitlerde hava sıcaklığının süratle düşmesiyle birlikte kara dönüştü. Bilhassa 2 bin 500 metre ve üzerinde çok sayıda tepeye konut sahipliği yapan Çakırgöl ve etrafındaki dağlar beyaza bürünerek etkileyici bir görüntü oluşturdu.
Dün 24 derece olarak ölçülen en yüksek sıcaklık, ani bir değişimle 4 dereceye kadar geriledi. Bilhassa sabah saatlerinde tesirli olan kar yağışı, tepelerde lapa lapa yağarken, kent merkezinde de soğuk hava hissedilir biçimde kendini gösterdi. Hava sıcaklığı kent merkezinde de 10 dereceye kadar düştü. Birçok sanatçı tarafından seslendirilen Gümüşhaneli şair Hışır Osman Nebioğlu’nun "Yazın yağar kar başıma" türküsünün gerçeğe dönüştüğü o anların imajı toplumsal medyada da büyük ilgi gördü.
Kar yağışını toplumsal medya hesabından paylaşan ve dağlara olan tutkusuyla bilinen Ersin Kalay, "2 bin 630 metredeyim. Şu an fırtına ve kar yağışı devam ediyor. Yaylalarda 30 Haziran’da kar yağıyor. Türkiye’nin birçok bölgesi sıcaklıkla, orman yangınlarıyla boğuşurken Gümüşhane’nin yaylalarına kar yağıyor. 30 Haziran’da karlı dağlardan herkese selamlar" tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin