blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Zonguldak’ta 2024’te toplam 336 kütüphane hizmet verdi

Zonguldak’ta TÜİK bilgilerine nazaran örgün ve yaygın eğitim kurumlarına ilişkin 327 kütüphane ile birlikte 9 halk kütüphanesi bulunuyor. Böylelikle kentteki toplam kütüphane sayısı 336’ya ulaştı.
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda 2023/24 öğretim yılı datalarına nazaran Zonguldak’ta toplam 327 okul kütüphanesi yer aldı. Bunların 300’ü standart kütüphane, 27’si ise Z kütüphane olarak sınıflandırıldı.
Okul kütüphanelerindeki kitap sayısı 399 bin 539’a ulaştı. Bu kitapların 388 bin 578’i resmi okullarda bulunuyor. Ayrıyeten müddetli yayın sayısı 2 bin 555, CD sayısı 684, DVD sayısı 410 olarak kaydedildi. Okullarda 1.816 afiş atlas, 106 bilgisayar, 56 etkileşimli tahta, 27 satranç masası ve 116 zeka oyunu malzemesi yer aldı.
Zonguldak’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı 9 halk kütüphanesi 2024 yılında 111 bin 693 kişi tarafından kullanıldı. Kayıtlı üye sayısı 51 bin 820 olurken, yıl boyunca 65 bin 440 gereç ödünç verildi.
Halk kütüphanelerindeki kitap sayısı 199 bin 52 olarak açıklandı. Kitapların bahislerine nazaran dağılımında en yüksek sayı 103 bin 650 ile "Edebiyat ve retorik" alanında oldu. Toplumsal bilimler alanındaki kitap sayısı 37 bin 158, coğrafya ve tarih kitapları 17 bin 209, din kitapları ise 11 bin 600 olarak belirlendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin